Източна импресия у дома

За тези, които мислят за промяна на интериора, половината от снимките в телефона са изображения на мечтания апартамент. Вероятно много от вас си задават въпроса „Можем ли да подредим някое ъгълче от балкона в стила на Изтока? С резбовани стени и пъстри възглавници, разпръснати по пода? А подобно на френските апартаменти, където се чувства уважение към историята с мебели от различни епохи?”

Но изглежда, че пресъздаването на снимките от Pinterest в реалния живот е почти непосилна задача. Да се намерят майстори на ориенталска дърворезба е невъзможно, а какво остава за гипсовите отливки – те са красиви, но трудни за монтиране (изработени са в силиконови форми, но всъщност често не си пасват), а също така са и доста чупливи. Ситуацията се усложнява и от факта, че снимките са си снимки, но трябва да живеете с новия интериор. Възможно е изразходваните сили да бъдат изгубени напразно, а ориенталската приказка няма да се вмести в рамката на един средностатистически апартамент.

Но има сравнително лесен начин за разрешаване на този проблем. Можете да използвате декоративни елементи от полиуретанова пяна. Корнизите и розетките, изработени от такъв материал, на външен вид не се различават от гипсовите аналози. Предимствата обаче са очевидни: те са много по-лесни за поставяне, не абсорбират влагата, лесни са за боядисване в желания цвят. И дълбочината на орнаментите в такива елементи често надвишава тези в гипса.

Предлагаме ви красиви идеи в различни цветове, с които може да се вдъхновите и да създадете в някое кътче у дома една малка източна импресия. Разгледайте!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA