Модерен есенен букет у дома: 7 полезни съвета

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 29 септември 2019

Печеливша опция е да използвате класически есенни комбинации от оранжево и жълто във флоралните композиции. Тези цветове ще станат истински „звезди" на есенния букет. Добавете малко бяло и зелено към тях, за да направите гамата по-спокойна. А до букета можете да разположите райски ябълки на масата - те ще добавят неочакван акцент към целия натюрморт.

Добавете към букета клонки от дървета и храсти с дребни есенни плодове - например калина, шипка или всякакви декоративни растения от вашата градина. Това ще разнообрази букета и ще му придаде есенен облик.

Модните нюанси на този сезон, такива като пепел от рози или тухлено червено, са идеални за подреждане на букети. Те изглеждат страхотно в цветови аранжировки и вървят добре с бяло. С тяхна помощ можете да създавате натюрморти, сякаш слизащи от картините на художници.

Виненочервените, сливовите и червеникавите тонове са идеалната гама за есенен букет, тъй като природата ни предоставя много сезонни цветя, от които могат да се правят такива букети. Разредете гергините или астрите с бели хризантеми и клонки с листа в различни нюанси - от зелено до червеникаво-розово.

Букетът от диви растения ще изглежда перфектно в дома ни тази есен. Съберете много различни клонки и направете свободна композиция от тях. Не се страхувайте, ако стърчат във всички посоки: за такъв букет това е само плюс.

Великолепните гергини в прасковени и розови нюанси са чудесен вариант за разкошен празничен букет в пастелни цветове. За контраст можете да добавите клонки с тъмночервени листа или цветя в телесно-червени нюанси към композицията. Във всеки случай, такъв букет ще изглежда аристократичен и елегантен: идеален и за специални поводи.

Всеки букет ще блести в буквалния смисъл на думата, ако го поставите във ваза, изработена от месинг или позлатен метал. Златистият метал подхожда на почти всеки цвят и моментално придава на цялата композиция елегантен вид.

Ако не сте любителка на сушените тикви и на целия този „бабин" есенен декор от изсушени кленови листа и физалисови съцветия, от който на километър разстояние лъха на старомодност от миналия век, използвайте нашите съвети за създаване на ярки цветни аранжировки. Те ще ви помогнат да украсите дома си с наистина модерни букети, които всеки може да създаде, използвайки сезонни цветя, живи клони, плодове и други растения.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA