В пещерата на планинския крал: салон за красота в Китай

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 05 октомври 2019

салон за красота в Китай

салон за красота в Китай

салон за красота в Китай

салон за красота в Китай

салон за красота в Китай

Името на китайската провинция Юнан се превежда като „облачен юг": по-голямата част от територията е заета от планини. На север това са предпланините на Тибет, достигащи височина над 6 хиляди метра, на юг - планините се превръщат в живописни хълмове и долини. Именно там, на югозапад, фактически на границата с Мианмар, се намира град Руили.

В Руили наскоро отвори врати новият център за красота Beauty Club, чийто дизайн е разработен от местното студио Parallect Design. Тук се предлагат козметични и СПА услуги, както и ориенталска терапия, така че интериорът трябва да е възможно най-удобен за релакс, отпускане и спокойствие. Като отправна точка дизайнерите са избрали природата, а именно пейзажите на Юнан с неговите зелени хълмове, планински вериги и снежни върхове.

Интериорът на центъра за красота се основава на концепцията за „познание за непознаваемото". Още от входа посетителите са посрещнати от тунел под формата на главна буква „Т”, изпълнен в космическо синьо. „Те сякаш попадат в планински грот, тайнствена пещера, която ви кани да изследвате мистериозните недра, където са скрити съкровищата, преминавайки от един функционален блок на сградата в друг", казват авторите на проекта.

Още по-поразителен е контрастът с основните стаи на центъра, за които дизайнерите са избрали бялото: ослепителната белота на пространството е прорязана само от скулптурен релефен декор по стените и пода и златни детайли в декорацията. Подобна организация на пространството прави възможно увеличаването на приемната и създава приветливост и благоприятна среда за общуване: дори има място за масички с удобни фотьойли.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA