Интериорните тенденции на 2020-а

През новата година обръщаме поглед към начина, по който живеем и работим. Правим го с много цвят, много изящество и много антични мебели.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 16 декември 2019

АНТИЧНОТО И ТРАДИЦИОННОТО

Старинните мебели не само изглеждат страхотно, но и предлагат много възможности за вписване в традиционната обстановка. Експерти споделят, че през новата година античните вещи ще бъдат все по-голям обект на интерес, след като за 2019-а е отчетен ръст от 35% в продажбите на стари мебели, което се приема като резултат от осъзнаването на хората по отношение на устойчивите избори, които правят в живота си. Класическите форми, различните принтове, тапети и най-вече типичните кафяви цветове влизат в списъка с горещите интериорни тенденции за 2020-а, така че не се страхувайте да вземете нещо от тавана на бабите и дядовците си.

1862

ПОСТМОДЕРЕН ИТАЛИАНСКИ ДИЗАЙН

Италианските дизайнери работят много, а творенията им винаги са свежи, цветни, но и доста функционални. В картините си повечето от тях често залагат на ежедневни форми като устните, слънцето, тревата, а защо не и човешките крака. Творците задължително представят всичко в уголемен вид, за да подчертаят значимостта си за обстановката. През новата година формите и цветове ще бъдат много и различни, а трендът тук бихме могли да опишем с една дума: футуристичност.

БАР СТОЛОВЕТЕ

През следващите 12 месеца няма да ограничаваме бар столовете само до кухнята и пространствата за напитки и храна. Очаква се да бъдат навсякъде. Това е мястото, на което можем да седне, да изпием чаша кафе, да свършим бързо някоя задача и да продължим напред. Нямате такива вкъщи? Ако искате да сте в крак с тенденциите, вече пътувате към най-близкия мебелен магазин.

00

ЯРКИ ЦВЕТОВЕ, ПРИНТОВЕ И ЩАМПИ

Кейти Полсби, CEO на популярна текстилна компания, предвижда, че новата година ще съдържа в себе си много ярки цветове, принтове и щампи, които в никакъв случай не бива да пренебрегваме. Казано с други думи, всичко ще бъде голямо, дръзко и цветно. Повечето от нас винаги залагат на неутрални цветове като бяло, сиво и кафяво, с които знаем, че трудно бихме могли да сбъркаме, но 2020 променя нещата в по-цветна посока, защото шарените картини, ярките мебели, пердета и килими няма да бъдат табу. Разбира се, в границите на нормалното.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA