7 начина да освежите спалнята си още сега

Скучаете вкъщи и искате разнообразие? Ето няколко съвета как да разнообразите спалнята си, при това с минимални усилия.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 02 април 2020

1. Почиствайте редовно и оправяйте леглото си. Понякога може да не ви остава време или пък да не ви се занимава с това, но голяма част от облика на стаята идва от леглото, така че не го оставяйте, сякаш току-що е минало торнадо през него. 

спалня

2. Внесете растение. Зеленината във всяко едно пространство незабавно му придава по-естетически вид. Стига, разбира се, да сте достатъчно отговорни и отдадени да отглеждате истинско растение. 

plants

3. Не пропускайте огледалото и килима. Килимът не само е прекрасно допълнение за зимните месеци, когато ще придава топлина на спалнята ви, но и спокойно може да се превърне в неотразим акцент във вашето лично пространство. Огледалото в спалнята пък ще я направи оптически по-голяма, така че не пропускайте да се възползвате от тази възможност. 

decor

4. Закачете картини. А защо не и ярки тапети? Голата едноцветна стена е скучно решение, което може би би се харесало само на хора с изключително минималистично виждане за нещата. Закачете малко картини, дори да не са рисувани от да Винчи, а пък ако имате достатъчно смелост (и нерви!) да лепите тапети, давайте смело.

interior

5. За нищо не света не пренебрегвайте светлината! Помислете за различни подходи, които да допринесат за приток на повече естествена светлина в помещението. Ако няма такъв вариант, използвайте лампи или пък свещи - те са чудесна опция за ароматно и светло присъствие в спалнята. 

спалня

6. Скучно нощно шкафче? Не, моля. Малките масички изглеждат добре не само на кадрите в социалните мрежи, но разбираме, че най-вероятно нямате място за такава. Използвайте нощното си шкафче или другите гладки повърхности и добавете някакви сувенири, сладки неща или любимите си списания и книги. Моментално придават свежест на стаята, а и са само на ръка разстояние.

00

7. Разхвърляйте малко възглавници. Използвайте декоративни възглавнички в различни цветове или пък такива със закачливи принтове и послания. Сигурен начин да приветствате доза свежо настроение! 

Фотография: Unsplash.com

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КАК ИЗГЛЕЖДАТ ДОМОВЕТЕ НА ЗВЕЗДИТЕ ОТВЪТРЕ И ОТВЪН?

ПРАВИЛНИЯТ НАЧИН ДА ДЕКОРИРАМЕ МАЛКИТЕ ПРОСТРАНСТВА

НОВИЯТ АПАРТАМЕНТ НА ДЕЙВИД И ВИКТОРИЯ БЕКЪМ, КОЙТО СТРУВА 24 МИЛИОНА ДОЛАРА 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA