3 растения за по-чист въздух

Борбата за чистия въздух в големите градове винаги е била за този, който дишаме в откритите пространства. В последните седмици обаче срещите ни с него, по обясними причини, са по-редки…

Невена Дякова
Невена Дякова 29 април 2020

През 1980 г. NASA провежда изследване, което установява, че освен да отделят кислород, стайните растения могат и да филтрират въздуха

 

Мнозина вече разполагат с уреди, които филтрират качеството на въздуха у дома, но понякога за целите на това начинание може да разчитаме също на естествени и освежаващи декора средства. Вижте селекцията на GRAZIA от няколко вида стайни растения, които освен красиви, се оказват и работещи за каузата на по-чистия въздух в затворените пространства.

ЗЕЛЕНА ЛИЛИЯ 

spider plant

Виреe при всякакви условия и e изключително адаптивна към заобикалящата я среда. Лесна е за гледане, така че не може да си намерите извинение от типа на „не ме бива в гледането на цветя".

Поливането зависи от това колко слънчево е изложението, на което ще поставите растението. Добре е да поливате веднъж на интервал от 10 дни и то, ако забележите, че почвата е суха.

ФИЛОДЕНДРОН

philodendron

Развива се добре при ярки до средно осветени пространства, но никога при директна слънчева светлина. Най-добре би било да го разположите на 1-2 метра от прозореца. Ако го оставите в по-тъмен ъгъл, рискувате листата му да добият по-малка площ и да изгубите ефекта на иконичните за този вид растение процепи.

Не е влаголюбив, така че може да поливате веднъж на 7-10 дни.

ЗМИЙСКО ЦВЕТЕ

snake plant

Перфектно за начинаещи в отглеждането на растения, змийското цвете вирее еднакво добре на сянка и на светлина. Казват, че е почти невъзможно да го унищожиш!

Препоръчва се да го поливате веднъж месечно. Не прекалявайте с количеството вода при поливане, защото прекомерната доза може да окаже обратен ефект на развитието му.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA