Как да организираме книгите си, за да имаме по-красив дом?

Подреждането на рафтовете у дома никога не е било лесна задача. Интериорните дизайнери обаче намират начин да вкарат трендове и в разместването на книгите... Ето ги!

Силвия Канин
Силвия Канин 29 май 2020

Книгите са магия, богатство и щастие. Те създават онзи характерен почерк на дома, който всички наши гости забелязват и оглеждат с интерес. Сега е време да поговорим сериозно... Колко от вас поглеждат рафтовете с книги и са ужасени от хауса на различните височини и цветове?

Ако търсите начини, с които да реорганизирате красиво книгите си, значи сте попаднали на правилното място. Има няколко тенденции, които искаме да ви представим, за да ви улесним

Трендът с обърнатите книги

books

Ако видите книги обърнати наобратно, не се притеснявайте, те най-вероятно не са нито за магия нито за дяволити ритуали, а просто са организирани по един от последните трендове в домашния интериор. Обръщайки книгите ще добавите мистичност и нотка интрига в стаята. Така ще решите проблема с твърде многото цветове, които книгите внасят.

Трендът "Дъга"

books

Страхотна идея е да подредите книгите спрямо цветовете на техните корици. Така нюансите ще преливат и ефектът, особено ако имате голяма библиотека, ще донесе радост, както на големите, така и на малките членове на семейството. Подредени по този начин, книгите стават идеален фон за Instagram снимки.

Трендът на предметите 

books

Ако искате да преподредите книгите по възможно най-артистичния начин, то това е точно за вас. Наредете ги успоредно и перпендикулярно на рафтовете, между тях, а защо не и върху тях,  поставете любимите си предмети в дома. Красива ваза, фигурка от незабравимо пътвуване, дори саксия ще изглеждат страхотно. Експериментирайте на воля. 

фотография: Pinterest

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA