А вие бихте ли си купили обладана къща?

Не сме луди, но използваме Хелоуин, за да ви разкажем няколко доста луди истории.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 31 октомври 2020

КЪЩА НА УЖАСИТЕ. БУКВАЛНО! Къщата от „Ужасът в Амитивил“ е продадена за малко под един милион долара на семейство, което не се притеснява от факта, че става дума за същото място, където Роналд Дефео става посред нощ през 1974 г. и брутално убива родителите си и четиримата си братя и сестри с пушка, докато спят.

Имението е купувано няколко пъти за последното десетилетие, но никой не се е задържал в него повече от година заради това, което се предполага, че се случва вътре. Двуетажната къща на ужасите е тотално реставрирана с площ от 464 квадратни метра и предлага куп не съвсем приятни изненади.

НЛО И ОЩЕ НЕЩО По време на строителството на нов дом до мистериозна купчина древни скали в Аризона, млада двойка от Вашингтон открива специфичен феномен, който може да бъде наблюдаван както по време на пролетното, така и на есенното равноденствие. Става дума за шест-инчов широк лъч светлина, който започва в стъклото между два камъка и бавно си проправя път през пода, достигайки до тавана.

Интересното е, че когато слънцето достигне горната част на стая, каменните издатини светят като диаманти. Какво означава това ли? Някои хора смятат, че е сигнал към космическите създания. Каквато и да е истината, странното явление продължава да се случва и до днес. Иначе говорим за 406 квадратни метра, три спални, две бани, страхотна всекидневна с камина и цена от 4.2 милиона долара.

НАЙ-ГОЛЯМАТА КЪЩА НА ДУХОВЕ Е ТАЗИ! Доказателство, че богатството не носи щастие, показват трагедиите, преживяни от семейство Уайдънър, построило 110-стайната зала Lynnewood Hall в Пенсилвания. Смята се, че е това е най-големият останал пример за архитектура от неокласическото възраждане, който обаче е свързан и с потъването на „Титаник“.

Когато Уайдънър инвестира в британската корабоплавателна компания White Star Line, той не знае, че синът и внукът му ще умрат при първото плаване на „Титаник“. Погълнат от вина и мъка, той умира в своето величествено имение няколко години след ужасяващата случка. Твърди се, че и до днес трите призрака все още пазят наследството на имението. Побиха ли ви тръпки?

СЪДБАТА НА ЧЕРНАТА ДАЛИЯ Ужасяващите и трагични истории обикновено рядко се коментират с години, но не и когато става дума за една от най-известните холивудски мистерии на миналия век: убийството на Черната далия. Все още се въртят слухове, че предишният собственик на дома е отговорен за жестокото убийство, в което Елизабет Шорт се оказва разчленена и разрязана наполовина през кръста.

Къщата, която е необичайно архитектурно произведение, изглежда като от филм за Индиана Джоунс, но макар ремонтът на стойност 2 милиона долара да я връща към първоначалния ѝ блясък, брокери коментират, че все още може да бъде усетен духа на случилото се в нея. Ъммм…

ИМЕНИЕТО С ПРИЗРАЦИТЕ Имението Gardette-LePretre, известно като „Султанската къща“ е снимано и коментирано не само от обществото на Ню Орлиънс, където се намира, но и от всички по света. Една сутрин, докато жителите на квартала се разхождат, те минават покрай къщата и виждат сериозни количества кръв под входната врата. Полицията бива уведомена веднага и нахлувайки в къщата, екипът установява, че всички в семейството са били избити с мечове и брадви, а султанът е намерен погребан жив в задния двор.

Всеизвестната теория е, че убийствата са извършени от брат му, истинският султан, като отмъщение за кражба на богатство и няколко от съпругите му. Колко е вярно, никой не може да потвърди или отрече, но домът във френския квартал на града има девет спални, 10 бани и се предлага за 2.65 милиона долара.

И ТУК ИМА ДУХОВЕ, НО ОТ ДОБРИТЕ Докато повечето брокери биха искали да запазят скелетите в гардероба си, за да не изплашат потенциалните клиенти, Magnolia Mansion хитро фокусира бизнеса си точно около призраците. Само че тези в къщата са приятелски настроени и с чувство за хумор. Тук призрачните деца няма да ви обладаят, а просто ще местят различни предмети, за да наблюдават реакцията ви на следващата сутрин.

Агентите на недвижими имоти предупреждават и за призрачна камериерка, която ще ви завива през нощта, дете, което се разхожда из залите и брадат мъж, който прекарва по-голямата част от времето си в кухнята. Впечатляващите над 1200 квадратни метра площ и 13 спални със сигурност допринасят за иначе зловещото усещане.

МЪЛЧАНИЕТО НА… АГНЕТАТА Филмът, който е способен да предизвиква кошмари за цял живот, може да излиза на голям екран през 1991 г., но и досега остава една от най-зловещите филмови продукции. Къщата, в която се развива действието пък, се предлага на пазара.

Разположена на малко над 200 квадратни метра площ с четири спални и една баня, красивият майсторски изработен дом има вътрешен басейн, изба и отделна стая за игра на билярд, но дори цената от 298 500 долара не би ни накарала да помислим за релокация, имайки предвид развитието на сюжета.

ИСТИНСКА ПАРАНОРМАЛНА АКТИВНОСТ Когато е построено през 1895 г., обладаното имение Thousand Islands е една от най-великите конструкции в цял Ню Йорк. Здравата каменна структура се намира в близост до река Хъдсън и години наред е изоставяна заради случаи с паранормална активност, която хората докладват.

Само за 495 000 долара купувачът може да се сдобие с тази къща и да я превърне от кошмар в истински дом на мечтите. Никой обаче не може да гарантира, че след полунощ няма да има някой или нещо, което да разхвърля хубавия порцелан или да отваря скърцащите врати. Просто защото се е случвало!
 

(НЕ)КЪЩАТА НА ЛИЗИ БОРДЪН Това не е същата къща, в която Лизи Бордън вероятно е използвала брадва, за да удари с нея баща си и мащехата си до смърт през 1892 г., но е домът в Масачузетс, където се е преместила след тяхната смърт и е останала до своята такава през 1927 г.

Със своите 365 квадратни метра площ, имението разполага със седем спални, четири бани и макар да е напълно обзаведено, част от старите мебели все още са на територията му, която струва 890 000 долара. Зловещо, нали?

Мразите истории за ужасяващи убийства, косата ви настръхва от идеята зловещ възрастен мъж да използва кухнята ви, докато спите и ви побиват тръпки от деца, които се разхождат наоколо с не особено приятна усмивка на лицето? Въпреки това, пред изключително голямата класическа къща виждате знака "продава се", разлюляван от силния вятър, докато светкавици раздират небето. 

Да, тези думи може и да звучат като сцена от някой хорър филм, но е възможно да бъдат и абсолютната истина, в случай че си купите обладана къща.

Преди да ни помислите за луди, бързаме да споделим, че според проучване на Realtor.com, 33% от 1000 души са заявили, че биха го направили. И понеже сме в навечерието на Хелоуин, решихме да споделим тези девет зловещи къщи с още по-зловещи истории... за любопитните, креативните и най-вече за онези, които не се плашат лесно. 

Фотография: TopTenRealEstateDeals.com Archives

ОЩЕ ОТ GRAZIA:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA