Идеи за красива холна маса

Не трябва да сте интериорен дизайнер, за да създадете красива композиция за вашата кафе-масичка

Невена Дякова
Невена Дякова 24 декември 2020

Не е нужно домът ви да е бил на страниците на AD или Home Beautiful, за да може холната ви масичка да излъчва уют и топлина. Декорацията й, ще се убедите, може да се случи в няколко стъпки, със съвсем малко на брой предмети, а преобразяването й да промени изцяло облика на дневната, в която прекарвате най-много време с близки и приятели.

Ето няколко стъпки, които ще ви помогнат в тази лека и приятна задача:

Започнете от книгите/албумите

Изберете луксозни издания или фотографски албуми, които да разпределите в няколко сектора от масата. Може да подредите книгите, които си пасват цветово една върху друга, а ако площта позволява, да ги поставите стъпаловидно или в пирамидална структура.

coffee table 1

Разнообразете повърхността с обемни вази

Независимо дали ще ги стилизирате с цветя – естествени, сухи, или ще оставите празни, вазите ще внесат обем и ще разчупят композицията на вашата кафе-масичка. Най-добре е да ги поставите като фон зад купчината книги. Избягвайте да подреждате всички предмети в една редица. Липсата на ред няма да се окаже проблем, ще се убедите!

coffee table 2

Търсете контраст на цветове

Ако в композицията ви за маса преобладават светлите пастелни нюанси (при кориците на книгите или вазите), бихте могли да създадете контраст, като добавите декоративен предмет – фигура от глина, дървен постамент  например, в по-тъмен нюанс.

Добавете „зеленина"

Независимо дали ще запълните вазата със сезонни цветя, клонки от любимо дърво или храст, сушени бодили, „зеленината" ще добави нова текстура към визията на вашата холна масичка.

coffee table 3

Малко светлина?

Декоративна настолна лампа, свещник или просто красиво излята восъчна свещ ще създадат страхотна атмосфера на вашата малка маса. Романтика + красота в едно – какво повече може да иска човек в тази ситуация?

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA