Instagram ви дава шанс да си купите къща за 1 долар

Ето 4 Instagram акаунта, които ще ви подарят идея или конкретно предложение къде да прекарате живота си.

Невена Дякова
Невена Дякова 22 октомври 2021

Всеки брокер ще ви каже, че трябва да видите на живо един имот, за да претеглите на място везните в негова полза. Търсенето на вашето местенце обаче е много по-забавно, ако в него фигурира креативната сила на един изпълнен с красиви имотни кадри Instagram профил. От GRAZIA селектирахме 4 местенца от любимата ни социална мрежа, за да ви покажем къде, как и за колко може да се сдобиете с апартамента, къщата, а защо не и вилата на мечтите си…

@historiskahem

Този IG профил отдавна е изпълнил целите на всеки стремящ се към съвършенство бизнес акаунт. Фирмата за недвижими имоти  Historiska Hem се радва на близо 130 хил. последователи в социалната мрежа, а със своите 1300 поста се превръща в обезоръжаващ пример на всеки противник на скандинавския дизайн. Всяка показана във фийда на профила къща или апартамент всъщност ни показва защо този интериорен стил доминира трендовете в дизайна в последно време и защо дори по-старите образци са напълно в крак със стилистичните търсения и на най-капризния новодомец днес. Пастелни цветове, естествени материи и задължителен елемент – външно пространство, ще ви превърнат в почитатели на @historiskahem, от които дори да не закупите имот, ще се вдъхновите за направата на собственото си жилище.

@cheapoldhouses

Пандемията превърна къщите в цел № 1 на имотния пазар… и ако в околностите на София трудно може да намерите прилично местенце за вас и фамилията ви за по-малко от 200 хил. евро, то в любимия ни задокеански профил @cheapoldhouses ще ви залеят с предложения за подобни имоти от 9 до 99 000 долара. Е, може би и малко повече, ако попаднете на по-запазена, наскоро реновирана или намираща се в по-добре развиващ се щат къща. @cheapoldhouses ще ви показва имоти с историческа стойност, които ще ви впечатляват с архитектурата и фасадата си, а понякога ще ви срещне „със сделката на века", която включва да купите имот за долар, но да вложите поне 100 хиляди по възстановяването му. Имайте предвид, че популярността на @cheapoldhouses в социалната мрежа е толкова сериозна, че профилът има своите подразделения – „много по-стари евтини къщи" и „къщи в чужбина". Помнете, че ако имотният балон не се спука скоро, винаги може да кандидатствате за зелена карта и да се преселите в Минесота, Айова, Илинойс или Пенсилвания срещу сума, с която иначе може да обитавате двустаен в Люлин.

@mycheapitalianhouse

Всеки мечтае поне за сватба в автентичен италиански палацо, а защо не и да се пенсионира на Ботуша? Красотата на Апенините е безкомпромисна, неоспорима, спираща дъха и всички други клишета, за които може да се сетите в момента. Да имаш дом в Италия днес обаче, ще се изненадате, не е толкова трудно, нито пък скъпо… Поне това разбираме от акаунта @mycheapitalianhome, който публикува чаровни имотни предложения от родината на Данте и Микеланджело, при това често за суми под 100 хиляди евро. Ако се доверите на създателките му Мишел и Кристина, базирани в страната блогърки, с връзки в подземния свят на недвижимите имоти, почти всичките им изключителни оферти са дори под тази сума. Срещу 10 долара на месец пък всички мечтатели за лична „италианска афера" могат да се абонират за нюзлетъра на двете дами, които обещават да изпращат на получателите му между 15 и 20 уникални имота, които често не намират място до фийда на профила в Instagram.

@houses_phototrip

Тук няма да получите оферта за недвижим имот, но ще получите милион вдъхновения как да изглежда къщата ви. От кокетни, обгърнати в бръшлян и с мъх на покривите провинциални къщички, каменни или обагрени в ярки цветове фасади до минималистичното великолепие на островните домове в бяло, между които често си прокрадва път наситената фуксия на олеандров храст. Кадрите на @houses_phototrip са достатъчно основание да претеглите везните в полза на дом в провинцията или да превърнете ваканционния си имот в свое постоянно местообитание. А ако поради някаква причина животът все още ви задържа в пределите на града, не пречи да последвате акаунта, от който на дневна база ще получавате спокойствие под формата на идилични морави, тесни павирани улици и прилежно поддържани от стопаните си дворчета.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA