Изгонете лошия късмет и безпаричието с фън шуй

Няколко прости правила ще донесат повече хармония и позитивна енергия у дома.

Ася Иванова
Ася Иванова 06 юни 2023

Фотография: Pexels.com

Древното учение фън шуй ни помага да внесем хармония и позитивна енергия у дома, без много усилия. Вярва се, че ако подредите жилището си според правилата му, ще създадете по-здравословна и жизнена среда на живот.

Експертите в това древно учение споделят, че има куп причини да заложим на фън шуй - по-добър сън, по-рядко боледуване, лесно разрешаване на проблемите, както и повече късмет.

фън шуй

Има обаче няколко солидни правила, които работят за всеки. Ето кои са те.

НЕ НА ХАОСА

Отървете се от ненужните вещи вкъщи и в офиса, ще се почувствате по-леко, ще свалите някой и друг килограм(ако имате нужда, разбира се), и най-важното - ще кажете "довиждане" на главоболието.

ЗАТВАРЯЙТЕ КАПАКА

Вдигнатият капак означава, че каните канализацията в дома си. Фън шуй обяснява, че тоалетната е канал и оставяйки я отворена, вие позволявате на добрата енергия(и пари) да изтече от дома ви.

фън шуй

ДВЕ ЗА БАЛАНС

Освен че "създават любов", двете нощни шкафчета създават и балансирано пространство около леглото. Не е необходимо шкафчетата да си пасват, или дори да са типични нощни шкафчета - може да използвате масички, столове и каквото предпочитате.

НЕ ОБРЪЩАЙТЕ ГРЪБ НА ВРАТАТА

Не създавайте работното си място(кухня, бюро) с гръб към вратата. Да работите с гръб към вратата ви поставя в несигурна позиция. Ако виждате вратата, ще се чувствате уверени и убедени, че ще се справите с всяка ситуация в живота и всичко е под контрол. Ако няма начин да промените позицията на бюрото, поставете огледало пред него, така че да виждате вратата.

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЦВЕТЯТА

Домашните цветя са природа, растеж, креативност, пречистен въздух и красива декорация. Но задължително се снабдете със саксии със зеленина, особено ако имате много електроника.

фън шуй

ИЗХВЪРЛЕТЕ ВСИЧКО СЧУПЕНО

Счупените неща нямат място в дома ви. Вашият дом е огледало на самите вас. Не допускайте да живеете със счупени вещи, врати, недовършени или напукани стени. Докато поправяте нещата в дома си, може да откриете колко лесно ще се справите и с "поправката" на проблемите.

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA