Мечтаем... за лятна къща в Швеция

Малки по размер, но събрали най-доброто от скандинавското чувство за естетика, тези 4 имота са истинско съкровище за любителите на добрите интериор и екстериор.

Невена Дякова
Невена Дякова 27 юли 2023

За някои лятото е задължителна спирка на морския бряг, за други - разходка из прохладна планинска пътека, а за мен лично (от доста време насам) - картината на перфектното лято е малка къща в покрайнините на Стокхолм, където грижовни стопани са създали онзи уют, който само естествените материали, пъстрите цветя и виното, изпито в златния час на деня, могат да ни подарят.

Ето и 4 любими акаунта на екипа ни, които ще ви пренесат в идилията на краткото, но така пълноценно в палитрата си скандинавско лято.

@elinlannsjo

Започваме с нея... един от най-популярните инфлуенсъри в сегмента "шведска лятна къщичка". Elin Lannsjo е създател на съдържание, което отразява както живота й в големия град, така и провинциалната идилия, която е извела до заразителна висота чрез поредица от постове на своята кокетна малка къща и прелестна градина.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Elin Lannsjö (@elinlannsjo)

@annafurbacken

Ако следите Elin, познавате добре и профила на нейната съседка по парцел и съмишленичка в каузата за постигане на уютно скандинавско лято - Anna Furbacken. С по-малко последователи, но не по-малко качествен контент, Anna често присъства в профила на Elin, защото малката й червена къщичка е просто олицетворение на представата ни за перфектния ваканционен имот. 

@hannesmauritzson 

Hannes Maurtzson нарича себе си "шведски мечтател" с афинитет към винтидж интериора и създаденото от него лятно пространство отразява и двете неща. Къщичката му наистина е мечта, създадена с отношение към цветовете, принтовете и формите на отминали епохи, но все така актуални днес, защото излъчват толкова много топлина...

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ТЕЗИ ВИЗУАЛНИ АРТИСТИ ОПРЕДЕЛЕНО ЗАСЛУЖАВАТ FOLLOW

@karins_1700talstorp

Карин няма десетки хиляди последователи като тримата по-горе, но профилът на малката лятна къщичка, която ремонтира бавно, но със завидно усърдие, не отстъпва по нищо на останалите създатели на съдържание в сферата. Стискаме й палци да напредне в платформата - ако харесвате духа на профила, подкрепетя я с follow!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA