Мистерията на цветовете – кои ще ни донесат успех на интервю и среща

Черните дрехи се оказват най-подходящи за успешното представяне на интервю, сочи ново проучване. В него са взели участие общо 1,5 хиляди души. 43% от анкетираните са заявили, че са били наети, защото са се появили в черни дрехи. Този цвят е признат и като най-подходящ за бизнес срещи.

Освен това, 27% от анкетираните мъже отбелязват, че черното облекло им е помогнало да „успеят” на първа романтична среща. При жените „успешният” цвят за срещи е червеният, установява проучването.

Сребърното се превърна в най-популярната тенденция за партита, а синьото мотивира най-много за тренировки във фитнеса.

Резултатите от проучването показват, че 76% от хората дори не се замислят как цветът на дрехите им влияе на хората около тях. Останалите обаче признават, че съдят за другите именно на тази основа. Например една четвърт от запитаните смятат любителите на бялото за претенциозни, а мъжете в розово считат за уверени в себе си.

През месец май жените признаха, че привлекателният им външен вид е имал отрицателно въздействие върху кариерата им. Проучването показа, че красивите жени са по-малко надеждни и е по-вероятно да бъдат уволнени, отколкото по-малко привлекателните жени. Една от тях - англичанката Ейми Сингъл - признава, че е напуснала работата си на консултант по подбора на ИТ специалисти, защото външността ù била свързвана с глупост.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA