Розов кварц - камъкът, който ще ви помогне да подредите личния си живот

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 09 октомври 2019

Днес връзката на минералите и звездите е призната от всички астролози. Има дори отделно направление - астрология на камъните. Най-голям принос за него има източната култура, в която полускъпоценните и скъпоценните талисмани се считат за „живо" вещество с определена сила и свойства. Ето защо, едно от основните правила за работа с кристали е да се знае тяхната природа. Ако не знаете свойствата на камъка, е по-добре да не го използвате, в противен случай вместо желания уау-ефект, рискувате да не получите добър резултат.

Розов кварц: защо и как се използва?

В буквален превод това е камък, „омекотяващ сърцето". На първо място, розовият кварц се свързва с любовта, хармонията и семейството. Интересното е, че не само помага за създаване на романтична атмосфера в двойката, но и подобрява отношенията между членовете на семейството (особено между майка и дъщеря).

В същото време не си струва да очаквате, че след като поработите с кристала, веднага ще срещнете половинката си или ще получите предложение за брак, розовият кварц влияе върху мисленето на човек. Тази връзка не е случайна, защото камъкът действа върху чакрата Анахата. Ето защо, е особено ефективно да имате розов кварц в бижутата за глава. Лентите за глава и диадемите, украсени с този кристал, се отличават с особено силно влияние на камъка.

Първата сфера, която може да се подобри с розовия кварц, е самочувствието. Не е тайна, че хармонията в личния живот е възможна, само ако безусловно приемете себе си и за това трябва истински да се обичате. Точно на това „учи" кварца. Взаимодействието с него развива мек характер, отваря сърцето, позволява ви да се отнасяте с грижа и внимание, а също така ви кара да чувствате удоволствието от живота. Мъжете трябва да бъдат внимателни - розовият кварц повишава женствеността, така че не трябва да носите бижута с този камък. Но кристалът, оставен в колата например, ще бъде на мястото си: той ще ви предпазва от възможни конфликти и ще ви развеселява.

Розовият кварц помага за подобряване на отношенията между партньорите, добавяйки им топлина, доверие и близост. Пробуждането на сексуалността и страстта обаче не влиза в това число. Този кристал е по-вероятно да ви настрои на романтична вълна. В същото време, розовият кварц е камък за партньорство, тъй като винаги работи във формата „ти и твоят партньор". Целувки, прегръдки, нежни докосвания и грижи – всичко това са прояви на енергията на камъка.

розов кварц

Той е полезен и за тези, които имат недостиг на любов. Този камък омекотява сърцето, настройвайки по положителен начин хората. За да имате благоприятна атмосфера у дома, се препоръчва използването на розов кварц в интериора - той създава усещане за комфорт и топлина.

Розовият кварц ще се превърне в „батерия” за хора, свързани с изкуството, красотата и творчеството. Той дава вдъхновение - за креативност, търсене на нови идеи и развиване на въображението. Можем да кажем, че това е незаменим спътник в есенния сезон. Когато времето се влоши и се появи лошото настроение, розовият кварц може да се превърне в източник на сила за подобряване на тонуса и създаване на оптимистично отношение към ежедневието.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA