Тайната на съвършения секс: комуникацията

Кари Брадшоу разбира от секс и не се страхува да пита, ами вие?

Димитър Андонов
Димитър Андонов 09 февруари 2020

Окей, признаваме, че може да е неловко. Поне така се чувстват повечето хора, когато стане дума за секс. Едва ли има някой, който може да се похвали, че абсолютно всички сексуални преживявания, които е имал, са били достойни за сцена от „Сексът и градът" или която и да било друга сладникава романтична комедия. Основният проблем, когато става дума за несполучлив секс (с други думи, такъв, при който се чудим дали изобщо се брои за състоял се полов акт), е фактът, че често липсва комуникация.

"За да правите добър секс, трябва да говорите за вашите желания и нужди с партньора си", казва експертката по секс и интимност Джиджи Енгъл, която е и автор на книгата „All F * cking Mistakes: A Guide To Sex, Love and Life. "Не можете да имате добър сексуален живот без комуникация. Ако искате да знаете как вашият партньор обича да бъде докосван или искате вашият партньор да ви докосне по определен начин, трябва да можете да формулирате това ваше желание." Помислете за това като проект, който ви е поставен на работа. Представете си, че вашият работодател изисква от вас да изпълните дадена задача - колкото повече подробности включи за това как точно да го направите, толкова по-успешно ще се справите. Същото важи и за секса. Плюс това, всеки човек е различен.

852

Комуникацията е важна. Пригответе се да обсъдите всичко с партньора си. Отговорете си на следните въпроси: Какво означава сексът за вас? Планирате ли да бъдете моногамни? Какво очаквате от човека срещу вас? Какво ви харесва и какво - не?

Най-лесният ключ към съвършения секс: Той трябва да бъде игрив, разнообразен, добре отработен и предпазлив. Попитайте човека до себе си за фантазиите, които има, помислете как можете да ги включите в ежедневието си. Ако имате нещо наум, струва си да опитате.

Експертите съветват да говорим за секса още преди дори да сме направили първата крачка към такъв с евентуални бъдещи партньори. Разбира се, ако е прекалено голямо табу за вас, може да го направите чрез съобщение, но е добре да говорите директно, за да избегнете каквито и да било проблеми или неловки ситуации. Все пак, след като се стигне до секс, не остава много време за разговор…

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA