Креативните занимания, които ще ни помогнат да сме по-здрави и щастливи

Кой е казал, че трябва да можеш да рисуваш, за да правиш изкуство...

Силвия Канин
Силвия Канин 05 май 2020

Доброто настроение е една част от пъзела "Здраве", който всеки от нас се опитва да нареди, а понякога и пренареди. В моменти на социална изолация щастието обаче сякаш идва по-трудно. Нека не се заблуждаме, че след вдигането на извънредното положение в страната всичко изведнъж ще стане, каквото е било преди...

Всички неизвестни в картинката действат подсъзнателно на нивата на стрес, които огранизмът ни изпитва. Колкото повече стрес, толкова повече проблеми.  Това е тъжната истина.

В търсене на отговор как да бъдем по-здрави и по-щастливи, психолозите искат да ни провокират да се занимаваме с изкуство. Да, те твърдят, че не ни требват никакви специални умения и дори малкото талант, който всеки крие в себе си е напълно достатъчен. По този начин, предизвиквайки се, ще събудим креативността си, а така ще редуцираме и нивата на стрес.

Всички занимания, които напомнят на часовете по рисуване и труд и техника в училище ще ни вкарат в състояние подобно на медитацията. Чрез него умът ни ще се успокои, а от свършената работа, от креативната идея и нейното изпълнение, ще провокираме усещане за цялостност, смисленост и... радост.

Ако не можете да рисувате може да се окаже, че можете да правите други неща...

Плетене

Това ръкоделие отдавна не е само за бабите в семействата. Алесандро Мишеле, креативният директор на Gucci, скоро сподели в социалните мрежи, че се е върнал отново към плетенето, което го успокоява и му помага да релаксира. Нищо чудно скоро да видим много интересни плетени модели в колекциите му.

С няколко yutube видеа можете да се научите и вие. Не е толкова трудно, освен това кординацията на ръцете, нишката и броенето в същото време е истинска тренировка за мозъка.

Създаване на различни принтове за стена

Нали знаете колко е модерно да имаме красиви принтове на стената си. Изцяло бял фон с черен надпис LOVE, например. Ако сте попадали на тях в сайтовете знаете, че не са много евтини. Истината е, че всеки от нас може да си направи различни принтове, използвайки само до болка познатата програма Word.

Креативните занимания, които ще ни помогнат да сме по-здрави и щастливи

Развихрете въображението си и използвайте многообразието от безплатни шрифтове, които ще откриете, пишейки в търсачката fonts free download. Така не само ще се забавлявата и ще освежите дома си, но ако се окаже, че сте добри в това можете да ги продавате онлайн в платформи като Etsy.com

Направете подарък за ваш близък

Какво по-мило от това сами да създадем подарък за празника на любим човек? Можете да почерпите много идеи за такива от Pinterest. В социалната мрежа има и много стъпка по стъпка ръководства как да създадем красиви неща с подръчни материали. За доста от тях ще ви трябва силиконов пистолет. Набавете си един и започвайте.

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA