5 мобилни приложения за ментално здраве... Трябва да си ги свалиш!

Проблеми със заспиването, натрупан стрес и липса на релаксация - всичко това може да се реши с няколко клика върху екрана на телефона ни

Силвия Канин
Силвия Канин 26 май 2020

Различни проучвания сочат, че шансът един от всеки пет човека да страда от ментално заболяване е ГОЛЯМ. Хубавото обаче е, че в последно време разговорите за менталното здраве са все повече и хората сякаш се сбогуваха с притесненията си да говорят за него. Другото хубаво е, че телефонът ни, с който не се разделяме никога вече може да е част от пъзела наречен "ментално здраве".

Да, мобилните приложения са опция, която всеки от нас трябва да обмисли и да провери. Лесно и полезно е.

Ето ги и нашите 5 предложения за приложения посветени на менталното ни здраве

HEADSPACE

Това приложение е посветено на медитацията и ползите от нея. Медитирайки, можем да намалим нивата на стрес и да тренираме мозъка ни да се справя със ситуации, които ни носят сериозен ментален дискомфорт. Headspace е твоят гид в медитацията. Първата седмица е безплатна, след това, ако ти хареса, можеш да продължиш с месечен абонамент.

а

MOODTOOLS

Приложението ни помага да се справим със симптомите на депесия. То предлага дневник на настроенията, през които преминаваме, план, с който да забележим дали имаме склонност към идеята са самонараняването, както и идеи за занимание на мозъка, когато се чувстваме емоционално зле. Приложението е безплатно, но има и по-пълна платена версия.

а

CALM 

Calm е сред най-популярните приложения за медитация, лесно заспиване и релаксация. В него ще откриете програми за медитиране от 3 минути до 25 минути, както и приказки за лека нощ. Приложението работи със знаменитости като Матю Маконахи, който чете някои от приказките, за да ни помогне да заспим по-лесно. 

HAPPIFY

Игри за щастие? Да, има такова нещо. Това приложение предлага игри, занимания и активности, които редуцират стреса и негативните емоции.  Също така може да водиш записки на своите настроения, за да видиш дали наистина работи за теб. 

ANXIETYCOACH

Всеки се страхува от нещо, а някои хора от много неща. Това е точното приложение, което иска да изборим страховете си, за да ни докаже, че има как да ги преборим. AnxietyCoach предлага обратна връзка и помага да следиш напредъка си по пътя към по-спокоен живот.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA