Качество или количество, когато става дума за секс

Може да се случи три пъти седмично, но да се брои като за 30. Може да се случи и само веднъж. Къде е златната среда и съществува ли изобщо?

Странно е да го кажем през 2020 г., но за доста хора сексът продължава да е тема табу. Ясно е, че няма да седнем да обсъждаме подвизите си под завивките с познати и непознати, но изчервяването при споменаване на четирибуквената дума отдавна трябва да е оставено зад гърба ни.

Проучване от близкото минало доказва, че щастливите двойки правят секс веднъж седмично. Имаме обаче един въпрос - какъв е показателят, спрямо който се определя колко щастлива е една двойка?

4

Сексът веднъж седмично е... ами, по-добре от липсата на такъв. За някои цифрата може да изглежда голяма, за други като прекалено малка. Истината е, че експертите съветват да се фокусираме върху качеството, а не върху количеството.

Помислете за любимия си сладолед. Искате да си го купите, но в магазина до вас е свършил и ще трябва да се задоволите с друг. Изяждате го, но след това сте останали с усещането, че не сте консумирали абсолютно нищо. Странно сравнение, но абсолютно логично. Не е само за нас, нали?

587

Няма конкретно златно правило, което да се спазва, когато става дума за сексуалните преживявания, но в дългосрочен план са важни вложената енергия, удоволствието и цялостния спомен, а не това дали се е случило 3 или 30 пъти в рамките на седмица.

47

Какво да направим, за да бъде страхотно? Експертите имат няколко предложения! Изследванията сочат, че по-добрата комуникация е ключова за по-добрия секс. Не, не говорим за говорене на мръсотии в ухото, а за чисто и откровено споделяне на това, което ни и това, което не ни харесва. 

Ясно е, че дори най-страхотният секс на света може да ни се стори скучен и монотонен с течение на времето, затова е важно да разнообразяваме нещата. Разбира се, дотам, докъдето позволяват собствените ни граници и задръжки. Дългосрочното желание е базирано именно на новостта. That simple.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA