Как да преглътнете развода по-лесно?

Има няколко неща, които трябва да си изясните, за да излезете от сутиацията по-щастлива и по-силна.

Ася Иванова
Ася Иванова 08 юни 2023

Фотография: Pexels.com

Разводът е едно от най-трудните неща в живота на повечето хора. Някои специалисти дори го нареждат до смъртта на близък и уволнението като разтърсващо събитие.

Психолозите са събрали няколко неща, които всяка жена трябва да знае за развода.

ИЗПЛАЧЕТЕ МЪКАТА СИ

Дори и вие да сте поискали развод, ще усещате мъка. И то много. Дори и дълбоко в себе си да знаете, че разводът е най-доброто нещо за всички въвлечени, все пак е загуба - изгубена любов, изгубена връзка, изгубена мечта, която сте имали, когато сте се оженили и изгубена визия за това как искате да изглежда семейството. Ако отречете пред себе си съществуването на тази болка, никога няма да се излекувате напълно.

ПРИЯТЕЛИТЕ ЩЕ СЕ ПРОМЕНЯТ

Разводът е сърцераздирателен, разбираемо е да искате всяка друга връзка в живота ви да си остане същата. Но това понякога не е възможно или дори желателно. Напротив, възможно е изведнъж да осъзнаете, че се дистанцирате от женените си приятели и те от вас. Да бъдете около тях ще ви напомня за собствената ви провалена връзка, а те ще се чувстват виновни за щастливия си брак. По-добре прекарвайте времето си с други жени, които са усетили подобна болка - споделянето с хора, които са преминали през същото, ще ви помогне.

развод

ТОЙ НЕ ВИ Е ПРИЯТЕЛ

Няма значение колко добър човек е и колко загрижен може да изглежда, основната му грижа е той самият. Особено важно е да си наемете добър адвокат. Не мислете емоционално. Винаги може да се разкайвате след това, но ако сте твърде снизходителна в съда, никога няма да си върнете онова, от което сте се отказали.

ОТИДЕТЕ НА ТЕРАПИЯ

Това е доста бурно време за вас и ще ви помогне много, ако се възползвате от съветите на специалист. Важно е да преминете през периода на болката, а не да търсите заобиколни пътища. Терапията не е за луди хора, а за хора като вас, които изживяват трудни емоционални моменти.

ОСТАНЕТЕ САМА

Да, страхувате се от самотата, но да започнете сериозна връзка веднага само ще ви разсее от болката и собственото ви развитие, които са изключително важни в този момент.

ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА ФИНАНСИТЕ

Не е достатъчно просто да закриете общите сметки. Разгледайте подробно всички възможни документи, които може да ви свързват, за да нямате неприятни инциденти, свързани с изненадващи плащания, които ще тегнат върху вас.

развод

ВРЕМЕТО Е ВАШЕ

Когато сте омъжена с деца и работа, нещото, което нямате, е време за себе си. Това ще се промени след развода. Когато децата са при баща си, времето ви ще бъде изцяло ваше.

ДИСТАНЦИРАЙТЕ СЕ ОТ СЕМЕЙСТВОТО МУ

Когато се жените за някого, жените се за семейството му. Пословични са отношенията между снахата и свекървата, но ако сте имали добри такива, знайте, че комуникацията с неговите родителите приключва с развода.

ЩЕ ГО ПРЕЖИВЕЕТЕ

Може би ви се струва, че болката и плачът никога няма да свършат. Но има светлина в края на тунела. Да преминете през първите семейни празници разведена ще ви се стори брутално. Но след това нещата стават доста по-лесни.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA