5 неща, които успешните жени правят в петък, така че понеделник да не е кошмар

Предварителната подготовка е предвестник на успеха.

Ася Иванова
Ася Иванова 18 август 2023

Фотография: Pexels.com

Не е тайна за никого, че понеделниците могат да бъдат стресиращи. Дори съществува термин "неделни страхове", който описва неприятното усещане преди началото на новата седмица.

За щастие, има редица начини да предотвратите неделните страхове, преди те да се появят и дори можете да превърнете понеделниците си в поносим ден. Трикът? Всичко зависи от това какво ще направите в следобед. Някои супер успешни жени споделят петте неща, които правят в петък, така че понеделник да не е кошмар.

ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА ПОНЕДЕЛНИК

Успешните жени знаят, че всяка крачка напред в работата и допълнителните усилия, които полагат е това, което ще ги отличи. Но с наближаването на края на седмицата е съвсем нормално да се поувствате изтощени и да има задачи, които да останат за следващата седмица. Преди да излезете в почивка в петък следобед, отделете време да организирате своя понеделник. Прегледайте своя мейл, съобщения, календара със събитията и задачите и всички предстоящи срещи от следващата седмицата, преди да напуснете офиса. Оттам нататък си направете план как да действате от понеделник нататък. След като вече имате начертана схема в главата си, ще се чувствате по-спокойни и подготвени и няма да се притеснявате за нещата, които трябва да направите. 

работеща жена

ПОДГОТВЕТЕ СРЕЩИТЕ СИ

Ако в понеделник ви предстоят срещи и обаждания от всякакъв вид, отделете допълнително време в петък, за да ги подготвите предварително. Уверете се, че дневният ред е готов, бележките са направени и знаете точно какво трябва да се направи в понеделник сутринта, за да сте подготвени и уверени в себе си. По този начин работните ви срещи ще протекат по-гладко и това ще ви помогне да си починете спокойно в неделя вечер, знаейки, че понеделник сутринта няма тепърва да влизате в час с нещата.

ПОЧИСТЕТЕ ОФИСА СИ

Преди да излезете от офиса за среща с приятелите си в петък вечер, се уверете, че бюрото или работното ви място са подредени. Влизането в спретнато и спокойно място в понеделник сутрин ще ви помогне да успокоите ума си. И един бонус съвет: Сложете една хубава свещ, сладък тефтер и любимата си чаша за кафе, които ще направят вашата понеделник сутрин страхотна и ще ви заредят с настроение.

ПОЧИСТЕТЕ КОМПЮТЪРА СИ

Преди да излезете в почивка, отделете малко време, за да организирате входящата си електронна поща, работния плот, всички папки, които може би сте събрали през седмицата. Подредете елементите по подходящ начин и се отървте от това, което не ви трябва. За имейли използвайте папки и етикети, за да си гарантирате, че входящата ви поща е възможно най-организирана и когато влезете в понеделник, няма да се лутате кое къде ви е и съответно ще си спестите доста излишно време.

офис

ОБМИСЛЕТЕ СЕДМИЦАТА СИ

Цялата тази подготовка наистина ще се отплати, само ако приложите всичко печелившо от тази в следващата. Разходете се за 5-10 минути и помислете с какво сте успяли да се справите с лекота, с какво сте се затруднили и как сте се справили и го приложете и през следващата седмица. Също така помислете и какви допълнителни умения искате да научите. Добавете в седмичния си план ключови цели, които сте си поставили, или области, които искате да подобрите, и добавете неща, които трябва да запомните. Ако се притеснявате, че нещо ще забравите, добавете цветни лепящи се листчета на видно място, които ще ви напомнят вашите цели.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA