Време ли е да напуснете работа?

Вижте червените лампички, които ще ви подскажат, че е време за промяна.

Ася Иванова
Ася Иванова 30 октомври 2023

Фотография: Pexels.com

Много от нас имат доста сложни отношенията с работата си. Някои обожават това, което правят, но парите са малко, други пък са добре платени, но умират от скука.

Ако се припознавате в тези думи, може би вече сте си помисляли за смяна на работата. Ето няколко признака, които ще ви помогнат да решите дали е време да започнете нещо ново:

ОБИЧАТЕ ЛИ РАБОТАТА СИ?

Може би най-важният знак е липсата на страст към работата. Страстта е това, което ни постоянно ни тласка към прогрес и успех. Ако любовта към работата е било основното, което ви е водило в началото на кариерата ви, задайте си въпроса дали все още изпитвате същото. Често пъти по време на обучението в университета теоретичната страна на професията не е достатъчна, за да осъзнаем дали наистина това е работата, която ще вършим със страст.

НЕ СЕ ЧУВСТВАТЕ ОЦЕНЕНИ

Дори да не го осъзнавате, но нуждата приносът ви за развитието на бизнеса да бъде оценен е много голяма. Ако имате усещането, че никой не цени работата ви, това може да ви изиграе лоша шега със самочувствието и съответно да повлияе на представянето ви.

ЛОША АТМОСФЕРА

За едни работата на бюро е мечта, за други - кошмар. Атмосферата на работното място трябва да е изпълнена с енергия и ентусиазъм, да вдъхновява и да ви прави щастливи, а не по цял ден да сте напрегнати и нещастни, тракайки на клавиатурата в мълчание.

работеща жена

ПОВИШЕНИЕ? ЕДВА ЛИ!

Вече дълго време си действате на една позиция с една заплата и няма изгледи за повишение? Ако професионалното ви развитие е приоритет, но настоящата ви работа не го позволява, може би е време да смените работата. 

ЛИПСА НА ЕНЕРГИЯ

Ако постоянно се чувствате уморени и без енергия, може би това се дължи на естеството на работата ви. Офисът винаги носи елемент на напрежение, неприятности, и е възможно да не можете повече да понасяте това.

НЯМАТЕ ЛИЧЕН ЖИВОТ

Ако ви се струва, че работата ви е превзела и личното ви време и няма как да отделите едното от другото, помислете за смяна на работата. Ако не го направите, ще навредите на едно от двете - или на кариерата, или на личния си живот.

НЕ СТЕ ЩАСТЛИВИ

В крайна сметка, каквито и да са причините, ако не сте щастливи на мястото, на което сте в момента, и сутрин всичко ви се преобръща, че трябва да изкарате още един ден - това е сигурен знак, че е време да напуснете.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA