Облекло за пътешествия: малко неща с много образи

Пролетта и лятото са време за дълги уикенди и почивки. Винаги се чудите какви дрехи да сложите в куфара? Има практични решения за различните поводи. Да вземете само няколко неща, но да влезете в много образи звучи перфектно. И най-важното е, че е изпълнимо - достатъчно е да се създадат няколко добри комбинации.

Едноседмично пътуване из Европа

пътешествия

Всяко подреждане на куфара започва от обувките. За пътешествията в чужбина са характерни дългите разходки из градове и местности – за тази цел идеални са удобните маратонки, сандалите или еспадрилите с плоска платформа, и сандалите с нисък ток за вечерта. Забравете за острите токчета: калдъръмите не са за тях.

Необходими са поне три подходящи долнища за тези обувки: вземете дънки, панталони и пола, които се комбинират с всички чифтове обувки, които сте избрали за пътуването. Универсален завършек към тях ще бъдат чифт тениски и удобна широка риза. Една или две рокли също не са излишни, особено като се има предвид, че мъжете обожават женствеността на роклите. Добавете яке с качулка или дъждобран, в случай на внезапно застудяване. Колекцията се допълва от раница или спортна чанта, слънчеви очила, шапка и две масивни бижута. И ето че сте готови с няколко образа за цялата седмица, но всички еднакво стилни!

Пътуване само с ръчен багаж за няколко дни

пътешествия

Предстои ви кратка командировка или разходка из музеи? Невинаги е възможно да търкаляте със себе си ролбоя. За три или четири дни може да се ограничите с всичко, което би се побрало в раница, стига дрехите да са достатъчно удобни. Подходът към такова пътуване е подобен на предишния: започвате с избора на обувки за пътуването. Най-добре е да изберете бели кецове и обувки без токчета - именно с такива можете да обиколите забележителностите и същевременно да изглеждате добре в ресторант или театър.

Дънките отиват на всякакви обувки, но е важно да са в модерен стил и с оригинален дизайн. За да намалите броя на нещата в багажа, вземете трикотажен костюм с миди пола – горната и долната част на костюма могат да се носят както заедно, така и поотделно. Добавете тениска, сако и оригинален тренчкот. Очевидно има места, на които е неподходящо да се появите с раница, затова вземете и неголяма чанта с удобна дръжка. От аксесоарите е достатъчно да имате едни дълги обеци, слънчеви очила и колан.

С приятели през уикенда

пътешествия

При такива пътувания най-важно е да се отгатне какво ще е времето. Добре е да вземете неща и за температури малко по-ниски от очакваните. Това означава, че ако прогнозите са за +15ᵒС, трябва да се чувствате удобно в дрехите си и при +10ᵒС.

И тук на помощ идват „многопластовите” варианти. Например, в зависимост от комбинацията, ще се чувствате еднакво добре както при +25ᵒС, така и при +7ᵒС, ако вземете нещо подобно: бели маратонки, прави дънки, тениска, широка жилетка и тренчкот с лек шал. Бонусът на такъв „пакет” е възможността да промените образа си само с няколко движения: един шал може да бъде завързан по много различни начини.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA