Най-търсеното място за почивка през 2019 г.

Това е дестинацията, която най-много хора са търсили в Google през последните 12 месеца. Честно казано, не сме изненадани.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 12 декември 2019

Когато планираме или просто мечтаем за дадена ваканция, винаги има едно място, към което се обръщаме за помощ: Google. Къде да отидем? Какво да направим? Къде да отседнем? Благодарение на годишната статистика на компанията, която бе публикувана по-рано днес, най-търсеното място след думите "екскурзия до..." се оказват Малдивите. Островната държава е номер 1 в trending класацията на световната търсачка, като под "trending" разбираме търсенето, генерирало най-много трафик в сравнение с предходната година.

Да, трудно бихме могли да кажем, че тропическият климат, кристално чистата вода и лазурния бряг не провокират у нас желанието за топло, слънчево и безкрайно красиво място, което е перфектно за почивка ... и създаване на уникални Instagram кадри. Малдивите са се превърнали в една от най-посещаваните туристически дестинации за последните пет години. През 2017 г. страната посреща 1.3 милиона посетители, което е с 8% повече от 2016 г.

355

Разбира се, това да потърсиш Малдивите в интернет и да се докоснеш до островната магия на живо, са две съвсем различни неща. За повечето хора в световен мащаб, дестинацията е непосилна за бюджета, с който разполагат и това е причина мечтите към този момент все още да не са се превърнали в реалност.

На второ място в списъка е Япония, а Google посочват, че интересът към азиатската страна неслучайно е дошъл сега, защото, както добре знаем, през 2020 г. именно там ще бъдат проведени олимпийските игри. Япония е последвана от Бора Бора, което за пореден път показва, че фантазиите ни за тропическо бягство от реалността, никога не са били по-големи.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA