Най-красивите градове по време на празниците

Дестинациите, които носят в себе си духа на коледните празници и предлагат истински незабравимо изживяване.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 22 декември 2019

ВИЕНА, АВСТРИЯ

Безспорно един от най-елегантните европейски градове. С империалните си палати, барокови църкви, кафе къщи, музеи и сцени, културното наследство на Виена със сигурност не е за подценяване. Австрийската столица е мястото, което приканва всички да се приберат от студените улици, за да опитат прясно смляното кафе или да се насладят на специална селекция вина. Градът на Моцарт и Бетховен е едно от местата в Европа, които имат възможността да се похвалят със значителни количества коледна украса и шоколад. Няма нужда да казваме, че коледният пунш, известен като Weihnachtspunsch, е задължителен. Още повече, защото се предлага в специални чаши, които можете да задържите за себе си след това. Препоръчваме да го направите, защото всяка година имат специален и неповторим дизайн.

00

НЮ ЙОРК, САЩ

Голямата ябълка е сред най-романтичните градове по време на коледните празници. Точно това доказват и стотиците романтични комедии с действие, развиващо се в града, който непрекъснато е в нашия to-go списък. The New York EDITION е хотелът, който все повече туристи започват да предпочитат и мястото, което надминава по успех дори Plaza. Всяка година през декември много световноизвестни любими брандове като Tiffany, Cartier и др. отправят специални предложения на клиентите в бутиците си на Пето авеню. Запалването на светлините в Rockefeller Center привлича вниманието на всички в града, които могат да се насладят на светлинното шоу или пък да карат кънки на лед. Коледният престой в Ню Йорк не е завършен, ако не сте опитали горещ шоколад в Miracle или изгледали „Лешникотрошачката" в Lincoln Center. А защо не и новогодишният концерт на Нюйоркската филхармония?

165

БРЮКСЕЛ, БЕЛГИЯ

Вероятно няма да сбъркаме, ако кажем, че белгийците се подготвят 11 месеца за коледните празници и просто отбелязват 12-ия. Всички уютни, топли и прекрасни ресторанти, хотели и магазини, които можете да си представите, откриваме с лекота в белгийската столица. Празничният дух предполага началото на един дълъг зимен романс, а многобройните коледни базари в Брюксел само допринасят за това усещане. В страната ще откриете безкрайно количество вкусна храна, ръчноизработени декорации и музика на живо. Ако сте сред хората, за които Instagram е от жизнено важно значение, не пропускайте да посетите Market Square и да опитате техните пресни гофрети, горещ шоколад, кафе и бира.

00

БЕЛФАСТ, ИРЛАНДИЯ

Културата и кулинарията в Белфаст са в истински синхрон. Столицата на Северна Ирландия предлага значително количество открити коледни пазари, от които винаги можете да чуете джаз музика и да си купите нещо, което е местно производство. Белфаст е град, благословен с много паркове, водопади и природни забележителности, които задължително трябва да бъдат разгледани, а в случай че времето не позволява, местата на закрито, на които да се насладите, също не са никак малко. Titanic Belfast е зашеметяващият музей, посветен на ирландското наследство в корабостроителството. Да, това включва всеизвестния Титаник, построен именно на територията на града. Merchant Hotel е предпочитаното място за нощувка, а обядът най-често е в Root & Branch.

6

ЕДИНБУРГ, ШОТЛАНДИЯ

Романтичната атмосфера в града по това време на годината не би трябвало да ни изненада, защото ренесансовата архитектура, мелодраматичните фасади и средновековните забележителности превръщат Единбург в логичното бягство от реалността и то във всеки един сезон. Ако посетите шотландската столица през коледния сезон, по всяка вероятност ще се върнете от пътуването си, доволни от местното уиски и с поне няколко ръчно изплетени пуловера, които се предлагат във всички коледни магазини. Повечето туристи определят The Witchery като перфектното място за нощувка и храна.

25

БИРМИНГАМ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

Хотели, които можем да си позволим, места за хранене, които ще ни очароват, музеи от световен клас, индустриална архитектура, прекрасни гледки. Бирмингам не спира да очарова все повече и повече туристи, които правят всичко възможно поне веднъж да се докоснат до това изолирано от шума и навалиците място. Жителите на Обединеното кралство често се спират на града за уикенд бягство и напълно разбираме защо е така. Тази година площад Centenary отново ще предложи ледена площадка и голямо виенско колело за децата, а за всички останали на разположение ще бъде един от най-големите коледни базари в света, който всяка година посреща около 5.5 милиона посетители от цял свят.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA