Страните с най-здрави хора в света далеч не са тези, които предполагаме

Изненада! Държавите, от които идват най-големите вкусови изкушения са тези, които имат най-здравото население.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 22 януари 2020

ИСЛАНДИЯ Много се е писало за Северното сияние и скандинавската храна. Оказва се, че Исландия е една от трите страни, в които средата за живот е най-здравословна. Много прясно месо, свежа морска храна, пресни зеленчуци и добро настроение обещават на посетителите прекрасно преживяване, което я прави със сигурност предпочитана дестинация за милиони туристи от цял свят.

26

ИТАЛИЯ Децата, родени в Италия, живеят средно до около 80 години. Дори в родината на пицата, пастата и всички други вредни, но безкрайно вкусни изкушения, повечето жители водят активен начин на живот и нямат проблем с холестерола и други здравословни показатели. Ето още една точка, която да добавим в списъка с нещата, които италианците могат да правят по-добре от всички останали.

05

ИСПАНИЯ Скорошно проучване показва, че Испания официално е "най-здравословната" страна в света. Когато става дума за храна, жителите на топлата държава поставят акцент върху свежестта и произхода на местните продукти. Разбирайте, много маслини, зеленчуци, крехко месо и червено вино. Това е страната, която яде по-малко fast food, от която и да било друга в Европейския съюз.

534

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA