In vino veritas, потегляме към Мексико!

Обичаме Италия и всичко в нея, но не можем да отречем, че тази страхотна локация определено привлече вниманието ни...

Димитър Андонов
Димитър Андонов 30 януари 2020

Много хора свързват виното и винопроизводството главно с Италия. Въпреки че родината на Моника Белучи със сигурност е впечатляваща във всяко едно отношение, ние решихме да обърнем поглед малко по-встрани и открихме това място, което може да е далеч от България, но си заслужава определено - заради вкусната храна, топлия климат и това, че все още не е станало жертва на масовия туристически поток. Welcome to Вале де Гуаделупе, Мексико!

125

Виното може да не е първата напитка, която ви идва на ум, когато мислите за Мексико, но този до голяма степен неизползван винен регион в северната част на страната, притежава всичко необходимо, за да промени мнението ви. В момента Вале де Гуаделупе произвежда множество червени и бели вина, които заслужават да се опитат. Има много традиционни червени (каберне совиньон, малбек, темпранило, цинфандел и др.), както и такива с аромати на черни плодове и високо съдържание на алкохол. Определено си направете резервация за среща с приятели в новопостроената винарна Alximia. Viñas de Garza и Casa de Piedra са другите две хитови локации.

Когато имате нужда от почивка от пиенето, обядвайте в De Elman's En El Mogor, където готвачът Дрю Декман готви с пресни морски дарове, които ще взривят сетивата ви. Пресният октопод с лимонов сок пък е главният специалитет на популярния Troika. Местността е разположена само на няколко часа от Сан Диего, Калифорния и може да се похвали с прекрасно време почти през цялата година, като изключим късните летни месеци, когато температурите рядко спадат под 37 градуса. Слънчево, топло, приятно и вкусно... готови сме да пътуваме! 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA