![](https://www.graziaonline.bg/Content/ImagesDatabase/p/804x0/crop/both/7b/7b31b41c0f0144c1b60052a49e6a7f68.jpg?quality=85&404=default&v=02)
Много хора свързват виното и винопроизводството главно с Италия. Въпреки че родината на Моника Белучи със сигурност е впечатляваща във всяко едно отношение, ние решихме да обърнем поглед малко по-встрани и открихме това място, което може да е далеч от България, но си заслужава определено - заради вкусната храна, топлия климат и това, че все още не е станало жертва на масовия туристически поток. Welcome to Вале де Гуаделупе, Мексико!
![125](/Content/ImagesDatabase/62/626986bfffb4412aac3e70583aca4482.jpg?v=1&maxwidth=760&)
Виното може да не е първата напитка, която ви идва на ум, когато мислите за Мексико, но този до голяма степен неизползван винен регион в северната част на страната, притежава всичко необходимо, за да промени мнението ви. В момента Вале де Гуаделупе произвежда множество червени и бели вина, които заслужават да се опитат. Има много традиционни червени (каберне совиньон, малбек, темпранило, цинфандел и др.), както и такива с аромати на черни плодове и високо съдържание на алкохол. Определено си направете резервация за среща с приятели в новопостроената винарна Alximia. Viñas de Garza и Casa de Piedra са другите две хитови локации.
Когато имате нужда от почивка от пиенето, обядвайте в De Elman's En El Mogor, където готвачът Дрю Декман готви с пресни морски дарове, които ще взривят сетивата ви. Пресният октопод с лимонов сок пък е главният специалитет на популярния Troika. Местността е разположена само на няколко часа от Сан Диего, Калифорния и може да се похвали с прекрасно време почти през цялата година, като изключим късните летни месеци, когато температурите рядко спадат под 37 градуса. Слънчево, топло, приятно и вкусно... готови сме да пътуваме!