Пътуване до Мароко с креативния директор на Dior

Творческият директор на френската модна къща споделя своите любимите места (и не само!) в Маракеш.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 05 февруари 2020

Къде да отседнем: „Хотел Royal Mansour. Той е разположен между историческия център и новия град, и има уникална атмосфера. Първоначално е проектиран от крал Мохамед VI. Разположен е сред красиви градини и е  наистина невероятно място за нощуване. "

Какво да видим: „Това, което ме очарова най-много, е ислямската архитектура, която определя миналия и настоящия характер на Мароко. Един зашеметяващ пример е джамията Кутубия, най-голямата в града. Дворецът Ел Бади, сега в руини, е построен, за да бъде най-впечатляващата структура на страната - името му се превежда като „двореца на несравнимото". Музеят на Дар Си Саид е най-старият в Маракеш, той разполага с най-много произведения на изкуството. Заинтригува ме историята на този град, разказана чрез местния дух. А Maison de la Photographie е преди всичко архив, който съхранява и популяризира мароканската култура чрез фотографии. Наскоро видях изложба за жени, която наистина ме вдъхнови. "

0.3465

Къде да се разходим: „Зеленината в Мароко е в освежаващ контраст с топлите и земни цветове на града. Градините Менара имат огромни маслинови дървета, които се извисяват на фона на Атласките планини. Отвореното пространство „Мажорел", което френският художник Жак Мажорел създава през 20-те години на миналия век и по-късно става собственост на Ив Сен Лоран, е другото нещо, което трябва да се види задължително."

65865

Къде да пазаруваме: „Главният площад Джемаа ел-Фнаа е пълен с всякакви дрехи, цветни прежди, подправки, метални изделия и керамика. Това е най-доброто пространство да се почувствате потопени в духа на града. Обичам да откривам специални творения, напомнящи изключителната елегантност на берберските жени. Особено любим ми е магазинът Herboristerie Bab Agnaou, където купувам билки, чайове, кремове и масла."

Къде да хапнем: „Най-автентичните хранителни преживявания са в Джемаа ел-Фнаа, кускусът от който и да е готвач, е просто невероятен. Печените круши от ресторанта в Riad Monceau са ми любими, а готвачът Рахида Сахнун е талантлива жена, която готви марокански ястия по най-добрия възможен начин."

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA