Къде да пътуваме без PCR?

Пътуването зад граница е възможно без особени рестрикции при следните дестинации…

Невена Дякова
Невена Дякова 18 февруари 2021

Албания

Може би се чудите защо да пътувам до Албания, при условие, че дори Рита Ора избра да снима новото си видео в Перник? Не бъдете тесногръди, малката балканска страна, която отдавна не е известна само с реотана си, предлага чудесни възможности за планински и морски туризъм. В момента Euronews потвърждава за късен вечерен час там, но при пристигане няма да ви изискват PCR тест, нито ще ви направят такъв, ще се наложи само да носите маска – не е толкова трудно, нали?

Albania

Черна гора

От 12 януари малката балканска страна отмени всички рестрикции за преминаване на границите й от чужди туристи. Без PCR и без карантина, може да се разходите из уникалната природа на Черна гора, която разполага с 300-километра брегова ивица и 40 езера.

Montenegro

Коста Рика

От 26 октомври 2020-а Коста Рика премахна изискването за PCR тест при влизане, а от началото на ноември извади всички страни от ограничителния си списък с пристигащи. Богата растителност, безкрайни плажни ивици и много екзотика ви очакват там, без каквато и да е карантина! Въпреки че кой не би останал повечко?

Costa Rica

Доминиканската република

Изумрудено сините води на тази островна държава ще ви накарат да поемете риска на дългото пътуване в тези особени времена. Няма да се налага да си правите предварителен PCR, нито да оставате и под карантина. Възможно е обаче да ви тестват, ако имате „късмета" да сте между тези редки 3-10% туристи, които попадат в цедката на случайната проверка.

Dominicana

Мексико

Без PCR и без карантина - няма да срещнете тези изисквания в Мексико. Трябва обаче задължително да проверите дали желаният от вас регион има локални ограничения за работа в хотелската мрежа. Затворени туристически обекти се срещат на места, но въпреки това основните дестинации като Канкун, Пеурто Ваярта и Лос Кабос работят на пълни обороти.

Mexico

Занзибар

От юни миналата година превърналата се напоследък в повод за Facebook шеги страна Занзибар вдигна мерките за пристигащи туристи. Няма да се наложи да носите свидетелство за отрицателен PCR, да ви правят при пристигане или да оставате под карантина. Може само да ви премерят температурата, да изискват да носите маски на закрито и да спазвате социална дистанция.

Zanzibar

Фотография: Profimedia и www.unsplash.com

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA