48 часа в Chateau Copsa. Какво, защо и как?

Намира се само на около два часа от София, а обещава да се превърне в любима локация.

13 юли 2023

Искате да се наспите. И то много. Да не отговаряте на досадни мейли и обаждания. Да влезете в ролята на дегустатори и сомелиери. В същото време обаче не си представяте съвършената почивка, прекарана изцяло в леглото? Ако имате свободен уикенд или ви е писнало от всичко и всички по средата на седмицата, Chateau Copsa is the place to go.

Направихме го. Направихме и план за различните преживявания, които няма шанс да ни се случат в условията на града.

Chateau Copsa

ДЕН 1, около 14:00 ч.

След като бъдете посрещнати с чаша вино за "добре дошли", може да се насочите към вашия Junior Suite. Просторният апартамент предлага две спални, разположени на две нива, комфортна мека мебел и възможност за допълнително настаняване, ако решите да включите деца в компанията. Терасата с гледка към зелената градина и замъка на шатото е възхитителна.

Chateau Copsa

След 15:00 ч.

Запишете се на workshop по купажиране на вино. Ще създадете вино по собствена рецепта. И, да, ще се наложи да го пробвате, за да се уверите в качествата му от първо лице.

Chateau Copsa

Chateau Copsa

Между 16:00 и 19:00 ч.

Насладете се на свободно време около басейна или посетете релакс зоната, за да опитате 90-минутната винена СПА терапия. Включва релаксиращ масаж на цяло тяло с масло от гроздови семки и луксозен, ритуален солен скраб за тяло от рафинирани морски соли и екстракт от гроздови семки.

Chateau Copsa

00

След 19:00 ч.

Завършете деня с вечеря в лозовата градина (има гледка към Стара планина) по залез слънце, а ако случайно времето не отговаря на очакванията ви, попитайте за панорамния частен лаундж към ресторант "Ла Кав". Препоръчваме да опитате охлюви по бургундски в комбинация с Шато Копса Кюве Блан или сьомга котлет, поднесен с нежни, задушени зеленчуци и Арлекино Совиньон Блан.

Chateau Copsa

ДЕН 2, 09:30 ч.

Започнете следващата сутрин с домашно приготвена закуска сред природата. Очакват ви гледка към лозята и Средна гора, както и много вкусни попадения. Услугата се заявява допълнително, но си заслужава да го направите.

Chateau Copsa

Около 11:00 ч.

Продължете с обиколка из лозовите масиви. Ние имахме удоволствието по време на розобера в края на май и потвърждаваме, че снимките стават страхотни.

Chateau Copsa

След 13:00 ч.

Обядът на терасата на ресторант "Зеланос" е задължителен. Опитайте розовия домат с печена пиперка (да, тук не е чушка), манатарките, задушени в бяло вино и запечените тиквички с кашу, пюре от сладък картоф, авокадо и лимонов дресинг.

След това може да разгледате наоколо. В сравнително непосредствена близост са Архитектурен туристически комплекс "Старинно Карлово", крепостта Аневско Кале, както и Лифт Сопот, който предлага панорамни гледки и възможност за екстремни преживявания.

Chateau Copsa

Chateau Copsa

След 19:00 ч.

Преди вечеря, може да се включите в петстепенна дегустация на ракия в ресторант "Ла Кав".

Тя включва Ябълкова ракия – екологично чисто плодово предложение от Троянския балкан с нежен плодов аромат. Съчетава се прекрасно с камембер с ябълка. Мускатовата ракия (от гроздето Мускат Отонел) притежава аромат на цветя и билки, и върви ръка за ръка със сушен домат с моцарела. В сорта Розова долина се усеща букет от аромати, ванилия и карамел, а компанията му правят овче сирене и печена чушка. Гроздовият еликсир Росалза пък отлежава 5 години в български дъб, а в Шато Копса ще ви го поднесат заедно с бри и смокиня. Не пропускайте и Карловска Анасонлийка – произвежда се от бяло вино, усеща се фин аромат на анасон и се запомня с кисела краставичка и маринована пъстърва.

Chateau Copsa

ДЕН 3, 09:00 ч.

Денят на тръгването обратно може да стартира със закуска в ресторант "Зеланос", а след това да продължи с някое от допълнителните преживявания, които най-вероятно не сте имали възможност да вместите в рамките на последните 48 часа.

И понеже обичаме да сме реалисти, 48 часа не са никак достатъчни. Ще искате да се връщате отново и отново. И отново. И отново.

Може да го направите през септември, когато Chateau Copsa ще предложи три запомнящи се пакета за ежегодния Гроздобер. Всички те обещават да предизвикат сетивата ви и да ви поканят в очарователното царство на празника.

Повече информация за различните пакети и резервации ще откриете на copsa.bg/grozdober.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA