Ретроградният Меркурий се завръща и е по-хаотичен от всякога

Фокусирайте се върху себе си и планирайте бъдещето си.

Ася Иванова
Ася Иванова 23 август 2023

Отново е онова време от годината, когато настъпва хаос и всичко започва да се обърква. Познато ли ви е? Разбира се, говорим за времето, когато Меркурий е ретрограден.

От днес до 15 септември планетата ще е в своята ретроградна фаза и ще цари такъв хаос, какъвто тази година не сме имали. Това ще причини закъснения при пътуване, неуспехи в комуникацията, внезапната поява на бивши гаджета, проблеми с документи... Но ще преодолеем и този момент, нали?

Но не се паникьосвайте, защото всичко това има и светла страна!

От всички ретроградни фази на Меркурий през 2023 г., тази ще бъде най-полезната и надяваме се, най-малко стресиращата, тъй като се случва в знака Дева. "За щастие Меркурий е управляван от зодия Дева и това ще смекчи ефектите от ретроградността", казва Нараяна Монтуфар, старши астролог и автор на книгата "Moon Signs: Unlock Your Inner Luminary Power". "Най-трудната част от тази ретроградност е, че тя ще се припокрива с ретроградна Венера от 23 август до 3 септември. Това означава, че самото начало на периода ще бъде трудно и предизвикателно. Въпреки това, ако сме отворени за промени, можем да излезем успешно от него", казва още тя.

Ретроградите се случват, за да можете да натиснете бутона за пауза и да оцените живота си. Тези транзити, колкото и да са досадни, ще ни дадат възможност и време наистина да вникнем и да разберем нещата. Ретроградните фази ни позволяват да забавим темпото и ни напомнят, че почивката е възстановителна и може да доведе до невероятни пробиви в личен план. Важното е в момента да помислите над нещата в живота и да направите планове за него, но да изчакате с тяхното осъществяване, докато премине ретроградния Меркурий. Сега е време за наваксване - за работа, за прекарване на време с приятели и семейство и да, дори за грижа за себе си. Бъдете търпеливи и използвайте целия този период, за да мислите критично и да се справяте с тези проблеми по практичен, разумен начин. Късмет!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA