Карл завинаги!

Невена Дякова
Невена Дякова 21 юни 2019

Моделът Кара Делевин на сцената в Гран Пале

Главният редактор на Vogue Ана Уинтур заложи на бяло.

Клаудия Шифър също бе сред присъстващите на церемонията.

Фарел Уилямс също бе част от "шоуто" в памет на Карл.

Първата дама на Франция Бриджит Макрон бе в изчистен модел в черно.

Моделът Джиджи Хадид 

Карл Лагерфелд си отиде през февруари, но вчера, 20 юни, в Париж най-известните имена в модата и шоубизнеса се събраха, за да почетат неговата памет. Възпоменателната церемония, ако можем да я наречем така, се проведе в Гран Пале, една от любимите локации за ревюта на покойния дизайнер, а мащабът и размахът, с които бе реализирана, не отстъпваха по нищо на уникално режисираните модни спектакли, които съпътстваха всяка негова колекция.

Церемонията „Карл завинаги" уважи и първата дама на Франция Бриджит Макрон, която заложи на изчистен модел в черно. В цвета на траура бе и моделът Джиджи Хадид... главният редактор на модната Библия Vogue Ана Уинтур обаче се появи в бяло с превърналите се в нейна запазена марка очила.

Като оставим настрана краткия парад на архивни модели, организираното със съвместни усилия на трите модни къщи, за които твори Карл (Chanel, Fendi  и Lagerfeld), събитие бе по-скоро за човека, не дизайнерът Лагерфелд. Неговият неподправен стил и изказ ни припомни актрисата Хелън Мирън, която се появи на сцената в типичния за дизайнера аутфит, за да прочете откъси от книгата му „Светът според Карл".

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA