Стела Маккартни за баланса между модата и съзнанието

Известната дизайнерка е сред най-активните привърженици на устойчивата мода и приканва всички да открият баланса между модата и съзнанието в живота си.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 06 декември 2019

Борбата за устойчива мода успя да се превърне в един от главните приоритети за повечето световноизвестни брандове. Стела Маккартни е сред първите, които успяха да наложат този модел на работа и вече няколко години се справя повече от добре с това свое начинание. Американското издание на модната библия Vogue представи на своите читатели първата корица за 2020. Ексклузивно за нея позира популярната дизайнерка в компанията на своите четири деца - Бейли, Милър, Бекет и Рейли. 

"Трудно е да преместиш масивният Титаник встрани от айсберга. Ние сме малка рибарска лодка, която изгражда кораба малко по малко. Опитваме се да променим индустрията. Важно е да го направим."

"Имах привилегията да израсна в органична ферма. Виждах различните сезони. Родителите ми бяха вегетарианци, те бяха хората, които направиха промяната в живота ми", споделя дъщерята на Пол Маккартни, която в интервюто си за изданието разказва повече и за това как нейната практика повлиява останалите брандове: "Трудно е да преместиш масивният Титаник встрани от айсберга. Ние сме малка рибарска лодка, която изгражда кораба малко по малко. Опитваме се да променим индустрията. Важно е да го направим. Не се налага да жертваме стила, почерка на бранда и неговата стойност, за да направим мечтата реалност. Просто трябва да открием баланса между модата и съзнанието, трябва да се допълват." А как тя открива баланса в личния си живот и успява да комбинира работата със семейството? "Знаете ли какво ще правя този уикенд? Ще карам кон с дъщеря си Рейли."

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA