10 модни правила, които сме готови да нарушим

Планираме да го направим още сега. Готови ли сте да се присъедините?

Димитър Андонов
Димитър Андонов 17 януари 2020

1. Махни един аксесоар преди да излезеш от вкъщи. Защо трябва да го правим? Разбира се, нямаме предвид да излизате навън, приличащи по-скоро на коледна елха, отколкото на моден блогър, но все пак не пречи да впечатлите с бляскава гривна и колие едновременно.

2. Никога не смесвай принтове. Тук сме склонни да кажем, че важи същото разбиране. Ако всичко е умело съчетано, комбинацията между ярки цветове и щампи може да бъде наистина впечатляваща.

3. Хоризонталните линии ни уголемяват в очите на другите. Доста клиширано. Да, може право райе върху рокля да изглежда добре върху Карли Клос или Кая Гербер, но една класическа риза в комбинация с тъмни дънки (и двете в правилния размер - не трябва да бъде нито по-голям, нито по-малък), със сигурност е винаги добра идея.

4. Не можеш да носиш бяло на сватба. Не сме сигурни, че това е общоприето изявление, но се счита, че ако булката е в бяла рокля, гостите трябва да помислят за друг цвят, който да не изпъква чак толкова. Така де, сватбата е сватба, но снимките от нея също ще останат някъде в пространството.

5. Маратонките са само за фитнеса. Да, това правило звучи глупаво, но все още има хора, които се придържат към него. Най-удобните обувки присъстват в гардероба ни постоянно, Кристен Стюарт бе сред първите звезди, които показаха, че можем да ги въвлечем и в по-официалните си визии, така че сме склонни да го класифицираме като отживелица.

000

6. Никога не комбинирай деним с деним. Окей, как изобщо можем да сбъркаме, ако облечем дънково яке с чифт джинси в една идея по-тъмен нюанс? Деним + деним = "уоу" ефект за отрицателно време.

7. Трябва да съчетаваш обувките с колана и чантата си. Разбиране, което се надяваме да е останало в 70-те години. Ако се осмелиш да бъдеш една идея по-нестандартен и различен, бързо ще се превърнеш в интересна личност и за останалите.

8. Суитчърите са само за неформална обстановка. Удобни са, меки са, но много хора продължават да ги приемат за синоним на строго спортен аутфит. Kenzo и Karen Walker бяха брандовете, които започнаха да показват различни вариации на суитчърите, които би било грях да носим само вкъщи.

9. Никога не смесвай черно и кафяво. Твърдение, което отричаме категорично. Искате да ни кажете, че меко карамелено палто не си подхожда с черни дънки и кафяви обувки?

10. В крайна сметка правилата са създадени, за да бъдат нарушавани. Клиширана теза, която обаче е в пълна общовалидност за модната индустрия. Носете това, което ви кара да се чувствате комфортно и зашеметяващо. Sometimes you have to go big if you don't want to go home!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA