Ботушите, с които Шакира танцува на сцената на Super Bowl, са на 15 години и струват 20 хиляди долара

Наталия Александрова
Наталия Александрова 04 февруари 2020

Певицата издигна термина „устойчива мода" на едно друго ниво. Както Grazia вече писа вчера латинодивите Джей Ло и Шакира превзеха сцената на Super Bowl с изпълнение, за което интернет ще говори още дълго време...може би до следващото издание на Super Bowl. И докато всички заслужено обсъждат невероятната Дженифър Лопес (все пак 2019 беше нейната година), ние мислим, че е напълно в реда на нещата да обърнем внимание и на съпругата на Жерар Пике, която отново демонстрира своите ненадминати вокални и танцувални умения, както и безкомпромисния си подход към сценично облекло.

Шакира

За своето самостоятелно изпълнение Шакира се спря на яркочервен аутфит, дело на Peter Dundas, съчетан с ботуши в същия дързък цвят. Днес стана ясно, че въпросните ботуши са любимия чифт звездата и тя е техен горд притежател вече 15 години. Малко преди церемонията нейният стилист се свързва с дизайнера Дан Лайф, който се заема с нелеката задача да ги трансформира според концепцията на целия тоалет.

шакира

Лайф пришива към външната страна на ботушите 30 хиляди кристала Swarovski, целият процес отнема десет дни и нощи работа и прибавя към тяхната цена 20 хиляди долара. Заедно с камъните, с които са украсени, роклята, бюстието и полата на Шакира, общият брой на кристалите по нейния аутфит става общо 2 милиона, а когато прибавим към тях и тези, с които беше декорирана и нейната китара – 70 хиляди, можем спокойно да заключим, че латино звездата придаде ново значение на думата „блясък".

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA