Без дефилета на висша мъжка мода

Милано и Париж няма да проведат традиционните си модни седмици заради пандемията от Covid-19.

Националната камара на италианската мода обяви, че дефилетата в рамките на Миланската седмица на мъжката мода, планирани от 19 до 23 юни, се отлагат за септември и ще бъдат представени с дамските колекции, ако ситуацията с пандемията позволява, бихме добавили с надежда.

Парижките прет-а-портета за мъже, планирани от 23 до 28 юни, и тази за висша мода от 5 до 9 юли също се отменят. Френската федерация на висшата мода също потвърди, че ситуацията не позволява провеждането на двете събития.

"Решението е взето, за да се защитят модните къщи, сътрудниците им и всички, които работят в модната индустрия", се казва в прессъобщение на федерацията. "Обмисля се възможността да бъдат осъществени алтернативни проекти", се допълва в комюникето.

В момента големи модни къщи като Balenciaga и Yves Saint Laurent, оповестиха, че се заемат с производство на медицински маски, туники и хидроалкохолен гел, за да отговорят на крещящия им недостиг вследствие на пандемията от коронавирус в Европа.

Модна къща Gucci пое ангажимент да произведе 1.1 милиона хирургически маски и 55 хиляди медицински туники за лекарите в Италия.

Вижте още:

Джорджо Армани отново се включва в борбата срещу коронавируса

 

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA