Джорджо Армани отново се включва в борбата срещу коронавируса

Почти всички големи имена на модата се включиха с дарения и помощ в борбата срещу Covid-19, но Армани беше след първите, които не само дариха, но и веднага затвориха магазините си.

Още в края на февруари, преди условията на карантина, той проведе частно шоу на Миланската седмица на модата, за да не излага на риск никого от публиката. По-късно затвори офисите на компанията си в Милано, както и фабрики в Ломбардия, Емилия-Романя, Венето, Трентино-Алто Адидже и Пиемонт.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Giorgio Armani (@giorgioarmani) on

В началото на март Giorgio Armani дари над 1 милион евро за здравни учреждения в Милано и за римския Национален институт по инфекциозни болести.

Сега италианската модна къща, която е все още собственост на 85-годишния дизайнер Армани, обяви, че ще преоборудва всички свои фабрики в Италия, като започва да шие еднократни облекла за медицинските работници и здравни специалисти, които посрещат първи последствията от коронавируса и се борят за живота на хиляди хора, буквално като на война.

Джорджо Армани

Макар да е подписл едни от най-изящните образци в съвременната модна история, този жест на Армани ще остане сред най-красивите и важни човешки постъпки, за които човечеството тепърва ще си спомня.

Да си припомним ревюто на големия маестро за пролет/лято 2020.

Вижте още:

Модните титани, които се включиха в борбата с коронавируса

Киара Ферани събра над 3 милиона евро в помощ на Италия

Българката Белослава Хинова дефилира за Armani


 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA