Нова вълнуваща колаборация между Lee и H&M за всички фенове на денима

Силвия Канин
Силвия Канин 27 януари 2021

Легендарният американски бранд, който издига денима на пиедестал, Lee и абсолютно обожавания от нас шведски бранд H&M, обединяват сили в нова вълнуваща колаборация. 

Това партньорство дава живот на първите H&M дънки от 100% рециклиран памук с етикет, изработен не от кожа, а от корк и жакрон. За първи път H&M ще сподели и Life Cycle Assessment (LCA) данни на hm.com, показващи нивото на въглероден диоксид, водното и енергийно въздействие на всеки дънков модел от началото до края на производствения процес. Моделите в колекцията носят позитивност с обемни и вталени силуети, вдъхновени от всепризнатото наследство на Lee.

Lee x H&M е колекция за цялото семейство и ще бъде налична на hm.com на 28 януари

хм

Lee x H&M е едно амбициозно сътрудничество с фокус върху устойчивостта. Материята, от която са направени моделите, е от решаващо значение, като например първите H&M дънки от 100% рециклиран памук, които са изработени от 80% пост-индустриални отпадъци и 20% отпадъци след потребление. Колекцията идва и с деним, който е изцяло без памук, изработен от възобновяеми изкуствени влакна и пестящи водата багрила, а при производствените измивания са използвани по-малко вода, химикали и енергия.

хм

*В дамската колекция широките и свободни дънки носят усещане за 90те, а класическото яке на Lee е прекроено в обемна и модерна кройка. 

*В мъжката колекция работните якета са задължителен модел, носейки автентичността на дизайна на Lee. Свободните дънки с 5 джоба са изработени от 100% рециклиран памук, а останалите модели са направени с пестящи водата багрила и 100% целулозни Tencel ™ Lyocell нишки.

*Разкроените модели дънки в детската колекция на Lee x H&M носят усещане за завръщане към 80-те и 90-те години, а модата на работния стил се забелязва в гащеризоните, роклите-гащеризон и дънките с карго джобове.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA