Мария-Антоанета и Кърт Кобейн вдъхновиха Balmain

Оливие Рустейн е наясно, че изречението ще прозвучи странно от устата на всеки, но прави смелата крачка напред.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 14 декември 2021

Да направим нещо неперфектно, перфектно. Това е основната идея на Оливие Рустейн, когато започва да проектира последната Pre-Fall колекция на Balmain.

И докато след раздвижването в модната индустрия повечето подобни колекции започнаха да се смятат за разхищение на материали, ние се оказахме искрено влюбени в тази.

Вярно, свикнали сме да оставаме с отворена уста заради вижданията на 36-годишния дизайнер, но сливането на "бароковото великолепие на Мария-Антоанета с гръндж стила на Кърт Кобейн" е ново ниво по всички параграфи.

"Приключвайки първото си десетилетие в Balmain, много се говори за прелистване на страници, затваряне на глави и отваряне на нови книги", споделя самият той. Предизвикан да изследва "нови възможности" и "промени за следващото поколение", Оливие насочи пътя на луксозния бранд към гръндж стилистиката.

Виждаме го чрез много раирани плетива, качулки, груби ботуши, огромни връхни дрехи и деним, а графитените принтове по тях представят провокативни фрази и въпроси като "Модата е мъртва" и "Купуваш ли си все още списания?"

Хубаво е да се замислим, интерпретацията може да покаже нови и неочаквани посоки. Точно както направи тази колекция.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA