с(Т)илната позиция на първите дами

Кралицата на Испания заяви подкрепата си за Украйна, обличайки традиционната риза "вишиванка".

08 март 2022

Когато дрехите са много повече от израз на личния ни стил, когато жените на върха ги носят, за да изразят мнение и позиция... когато изборът им говори много повече от думите, но значи само едно: протест срещу липсата на хуманно отношение към един народ. 

Всички световни модни медии насочиха вниманието към Летисия, защото тя се появи в традиционната за Украйна "вишиванка" на среща на фондация в Мадрид.

Символ на здравето, щастието и късмета, бродерията на тази характерна за страната риза може да отнеме на създателя си няколко седмици за изработка. 

кл2

Вишиванката е дреха с многовековна история, а техниките на специфичната бродерия, както и използваните цветове (досущ като тартана в Шотландия!), отразявят принадлежността на притежателя й към даден регион, град, дори семейство... 

В дрехата, чиято богата история в Украйна отбелязват на всеки 19 май, бе облечена и Андра Левите, първата дама на Латвия, която изпрати до Олена Зеленска видео, в което изразява подкрепата си за страната и окуражава медицинските работници, тъй като тя самата е лекар. 

Първата дама на САЩ Джил Байдън също отрази подкрепата си, избирайки рокля в синьо с избродиран слънчоглед (символ на Украйна) на десния ръкав по време на среща на Конгреса. Първата дама носи още веднъж символа на предпазна маска в бяло. 

jill

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA