Gucci е с нов творчески директор

Сабато де Сарно, който доскоро работеше за Valentino, ще заеме мястото на Алесандро Микеле.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 30 януари 2023

Сабато де Сарно е новият креативен директор на Gucci.

Дизайнерът, работил за Valentino, предстои да наследи Алесандро Микеле, около два месеца след изненадващото му напускане.

"За мен е голяма чест да поема ролята на творчески директор на Gucci", споделя де Сарно в официално изявление. "Горд съм да се присъединя към къща с такива необикновени история и наследство, които през годините успяха да приветстват ценностите, в които аз вярвам. Трогнат съм и развълнуван да допринеса с моята визия за марката."

Първата му колекция ще бъде тази за сезон пролет/лято 2024 г. и предстои да направи своя дебют на Седмицата на модата в Милано през септември.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: МАЙЛИ САЙРЪС И ДЖАРЕД ЛЕТО БЛЕСТЯТ В ДИВАТА ВЕЧЕР НА GUCCI

Де Сарно е италианец и е израснал в Неапол. През годините е работил за Prada и Dolce & Gabbana, преди да се присъедини към Valentino, където се издига до моден директор. 

Въпреки че е твърде рано да се каже как могат да изглеждат колекциите му, той е известен с посланията си за приобщаване и използването на лъскави, богати цветове.

mikele

Ако Gucci на Алесандро беше весела смесица от стилове и идеи от различни култури и исторически периоди, Gucci на Сабато почти със сигурност ще бъде по-приглушен.

За новият дизайнер, главният изпълнителен директор на Gucci Марко Бицари сподели: "След като е работил с редица от най-известните луксозни модни къщи в Италия, де Сарно носи със себе си огромен и подходящ опит за Gucci", коментират от екипа на модния конгломерат Kering.

gucci

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ТОВА СА МАРКИТЕ С НАЙ-ТЪРСЕНИ РЕПЛИКИ В GOOGLE

"Сигурни сме, че чрез дълбокото разбиране и признателност на Сабато за уникалното наследство на Gucci, той ще ръководи нашите творчески екипи с виждане, което ще помогне за написването на тази вълнуваща следваща глава, укрепвайки модния авторитет на Къщата."

"Със Сабато Де Сарно начело на творческото кормило, ние сме уверени, че ще продължим да влияем върху модата и културата", добави председателят и главен изпълнителен директор на Kering Франсоа-Анри Пино. "Както със силно желани продукти и колекции, така и с внасянето на уникалнa и съвременнa перспектива към модерния лукс."

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA