Mugler H&M идва през май

Дизайнерското сътрудничество капсулира съвременния дух на брандовете и обещава да бъде истински пожар.

Фотография: H&M

H&M с гордост представя следващата си дизайнерска колаборация, а ние вече сме омагьосани и очакваме забележителното партньорство с Mugler.

Модната къща винаги е предлагала голямо разнообразие от характер и красота, но сега отваря вратите си още по-широко. Колекцията, създадена от креативния директор на бранда - Кейси Кедуолъдър, включва дамско, мъжко облекло и аксесоари, които ще дебютират онлайн на 11 май.

Сътрудничеството между двете марки капсулира същността на Mugler - пионер, нарушаващ правилата, шампион в свободата на изразяване, със силен блясък и дръзко неудържим стил. Основан от Манфред Тиери Мюглер през 1973 г., Mugler изпреварва темите за body positivity, gender fluidity, трансформация и увереност, които доминират индустрията в момента. Кедуолъдър се присъединява към отбора през 2018 г. и отваря нова глава от историята, създавайки удивително разпознаваеми облекла. История, изпълнена с авангардни ревюта, разчупващата границите висша мода и подход към красотата, която надхвърля очакванията и прегръща неземното, небинарното, технологичното.

Mugler H&M

Дискусиите за сътрудничеството започват преди смъртта на Тиери през януари миналата година, а колекцията обединява миналото с настоящето и бъдещето, предлагайки различни класически модели.

"Горди сме да отпразнуваме наследството на Манфред Тиери Мюглер с тази колекция. За нас беше чест да го опознаем и е много специално, че той участва в началния етап на партньорството, заедно с Кейси и къщата на Mugler. Кейси свърши невероятна работа, отдавайки почит на историята, като същевременно направи колекцията напълно съвременна. Под негово ръководство Mugler се превърна в една от най-иновативните и вълнуващи къщи в днешния моден пейзаж", споделя Ан-Софи Йохансон, творчески съветник на H&M.

"Наистина е чест да си сътрудничим с H&M. Колекцията празнува всичко, което определя Mugler като къща и всеки модел е автентичен Mugler – от бодитата, които са емблематични за нас, до изтънчените кройки и обработените дънки", допълва самият Кейси.

Силуетът на колаборацията е разпознаваемата кройка на Mugler днес – силни, големи рамене, акцент върху талията, ода за извивките и линиите на тялото, почит към увереността. Наред със съвременния дизайн, има серия от специални архивни модели в ограничено издание, избрани от Кедуолъдър заради съвременния резонанс и централната роля на Mugler в 80-те и 90-те. Всеки модел от колекцията е шанс за световната общност от фенове да притежава част от наследството на марката. Въпреки че колекцията включва както мъжко, така и дамско облекло, плавният трансформиращ междуполов стил, който винаги е бил в основата на духа на Mugler, е централен.

За да капсулират идеята и отпразнуват дългогодишната връзка на Mugler с музиката, представленията, театралността и субкултурата, а и за да дадат начало на големия момент, Mugler и H&M представиха музикален видеоклип, в който участват колектив от изгряващи звезди - Amaarae, Shygirl, Eartheater и Arca. Точно те записват своя собствена версия на хита на Stardust - "Music Sounds Better With You". Разбира се, изборът на песен не е случаен и намеква за чувството за общност, което дефинира Mugler днес.

Mugler H&M ще бъде налична ексклузивно онлайн на hm.com на 11 май 2023 г.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA