Използвайте модата, за да изглеждате по-слаби

Преценете вашата форма и изберете подходящата за вашата фигура дреха.

Ася Иванова
Ася Иванова 23 ноември 2023

Фотография: Pexels.com

Ако попитате една дама дали иска да изглежда по-слаба, то мнозинството от тях ще ви дадат утвърдителен отговор. Ние също сме от тях!

Специалистите в модата са категорични, че има трикове, с които можете оптически да смалите проблемите зони в тялото си и да накарате фигурата ви да изглежда по-слаба. Експертите са категорични, че на първо място трябва да обърнете внимание на това какъв тип е вашата фигура.

Каквито и да са извивките по тялото ви, ето кои са най-подходящите дрехи, които ще прикрият недостатъците и ще поставят акцент на качествата. 

ТИП КРУША

С тесни рамене, тънка талия, но по-пълни бедра и ханш. Може и да се чувствате изкушени да носите обемни дрехи, но това ще създаде впечатление за доста по-едро тяло. Вместо това носете широки шорти, с които краката ще изглеждат по-тънки или по-тесни панталони, които ще прикрият проблемните зони.

Най-силното оръжие на жените с тази форма на тялото са блузите с V-образно деколте или акцент, който ще привлече вниманието към горната част на тялото. Забравете дръзките принтове и ярки цветове за долната част.

мода

ТИП ЯБЪЛКА

Ако коремът е зоната с най-големи проблеми, вероятно принадлежите към тип ябълка. При този тип тяло горната част е по-широка, подобно на обърнат триъгълник. Ще прикриете зоната с тъмни цветове, а едно дълбоко деколте ще привлече вниманието към гърдите и раменете. Роклите с кройка във вид на буквата А, тоест разширяващи се постепенно надолу, ще балансират пропорциите ви.

ТИП БАНАН

Тази форма на тялото наподобява правоъгълник, няма ясно изразени тесни или широки зони. Което дава доста свобода в стайлинга. Къдри, плиета, смели цветове и принтове ще придадат обем там, където липсва такъв. Не се спирайте на оувърсайз дрехи, защото ще се изгубите в тях. Затова пък макси роклите сякаш са направени за вас. За плажа изберете мини бикини. Цял бански ще създаде впечатление за кутия.

ПИЩНИ ИЗВИВКИ

Изберете широки, отпуснати дрехи, тъмните цветове ще направят линията ви по-фина, докато ярките нюанси акцентират всеки недостатък по тялото.

мода

ПЯСЪЧЕН ЧАСОВНИК

През 50-те този силует - широки рамене, тънка талия, широк ханш - е бил синоним на сексапил. Полите тип молив са създадени за вас, подчертават тънката талия и скриват по-широкия ханш. Равновесните съотношения ви позволяват да носите почти всичко.

С ГОЛЯМ БЮСТ

Ако носите сутиен с чашка D или повече, основното правило е да си изберете сутиен с правилно поддържане. Изненадващо е колко много жени не обръщат внимание дали сутиенът е подходящ за бюста им. Презрамките, които минават зад врата, са подходящи и поддържат здраво бюста, а и го повдигат.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA