Zuhair Murad ни пренесе в света на приказките с новата си колекция

Той показа новите си модели за пролет/лято 2024.

Ася Иванова
Ася Иванова 25 януари 2024

Фотография: Profimedia

Истинска приказка представя ливанският дизайнер Zuhair Murad с новата си колекция висша мода за пролет/лято 2024, която бе показана по време на Седмица на висшата мода в Париж.

С нея той хвърля поглед назад към историята на своята нация и отдавна отминалите дни на Финикия. Мурад черпи вдъхновение от местоположението на Ливан на Средиземно море и създава "ода за светлината, вълните, вятъра, морските искри и нежния кехлибар на средиземноморските залези".

Затова и в колекцията се вижда смесица от влияние от гръцките и римските народи с дизайна върху тъкани като креп, шифон, ламе лурекс, шармез и сатен. Движението на водата и съкровищата на морските пътешествия са претворени в елегантна сатенена рокля-кимоно в цвят слонова кост, украсена с кристални морски пръски по края й.

Колекцията е допълнително подсилена от фини бродерии, ресни с мъниста и смели бижута, инкрустирани с кристали. Цветовата палитра също е вдъхновена от средиземноморските нюанси и метални отражения. В различни нюанси на злато, от мека руда до топъл бронз, и сребро, което преминава от почти полупрозрачно до наситен калай, заедно с nude нюанси, кафяво и дори малиново червено, всичко това ни пренася в един друг приказен свят, чийто език говори единственият Мурад.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA