Игра на контрасти от Alberta Ferretti на Седмица на модата в Милано

Дизайнерката отново заложи на женствените ефирни рокли, но и на прагматични костюми от туид.

Ася Иванова
Ася Иванова 22 февруари 2024

Фотография: Profimedia

Женствеността, изразена в мечтателни рокли от шифон са запазена марка на Алберта Ферети, и това е отразено и в новата й есенна колекция, която бе представена по време на Седмица на модата в Милано. Този път е обърнато сериозно внимание и на прагматичността с редица красиви костюми с панталони от туид и изтънчени палта по поръчка.

Впечатление прави, че Ферети си играе с контраста между мъжки и женски елементи (за пример даваме костюм на райета със златни нишки). Самата дизайнерка обаче иска нейните клиенти сами да "тълкуват и координират" елегантната си визия и да не следват сляпо модните диктати.

Дизайнерката бе заложила на блестящи акценти под формата на пайети, златисти детайли, подобни на монети, волани и метални мрежи, но без да прекалява. Вечерните тоалети пък бяха вдъхновени от женския будоар - нежни сатенени рокли с тънки презрамки, бродирани с дантела, та до новия мотив trompe l’oeil върху ефирните модели, които затвърдиха статута й на любим дизайнер за червения килим и други специални събития.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA