Носталгия по дома в новата колекция от Оливие Рустейн за Balmain

Дизайнерът си припомни детството и стила на любимата му майка.

Ася Иванова
Ася Иванова 29 февруари 2024

Фотография: Balmain

Оливие Рустейн посвети новата си колекция за Balmain на дома и детството, прекарано в слънчево Бордо. 

В много отношения това е признание към неговите родители - Лидия и Бруно-Жан Рустейн, които го осиновяват и му дават цялата си любов, докато напуска града, за да учи мода в Париж. "Майка ми дойде тук днес и хареса визиите", разкри той преди шоуто. "И тя ми напомни за спомените от детството. Тя винаги носеше тренч - знаете, наистина френски - и ние отивахме на пикник и хвърляхме едно одеяло от гингам на тревата", казва още той.

Най-известният продукт на региона - виното Бордо, беше отразен в цялата колекция - като десен на някои от моделите, като акцент, висящ от чантите или пък под формата на стъклени и метални мъниста върху корсети.

Вечният тренчкот, който Рустейн споменава, е възпроизведен в множество вариации, като забележителни са копчетата, които дизайнерът прилага към типичните блейзъри на Balmain. Тренчът е подсилен с обемни рамене, деконструирани в горна част с качулка и пола. Някои рокли и горнища идват с подчертани пикови ревери от лявата страна, с метален ръб за по-голям акцент.

Трогателните детайли, които отразяват носталгията по дома в сърцето на тази колекция, включват мрежестите пазарски чанти с марка Balmain, наполовина пълни с изкуствени плодове.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA