Никола ди Феличе е новият дизайнер на Jean Paul Gaultier

Белгиецът е поредният гостуващ творец в модната къща на пенсионирания Готие.

Ася Иванова
Ася Иванова 20 март 2024

Пенсионираният дизайнер Жан-Пол Готие продължава традицията да кани гост-дизайнери, с които да създадат колекция за френската му модна къща. Поредното име в списъка е на дизайнера на Courrèges - Никола ди Феличе.

Сред имената досега са Хайдер Акерман, Оливие Рустен, Глен Мартенс, Симон Роша. "Намирам Никола за смел и креативен от началото на кариерата му", казва Готие пред WWD. "Избирането му е в перфектно съответствие с идеята да видя какво един дизайнер може да донесе на моя стил."

"Благодарен съм, че получих шанса да работя с това легендарно модно ателие и нямам търпение да се разровя в архивите", казва от своя страна Ди Феличе. "Дори и да работя върху някои по-специални модели за собственото си шоу, е доста вълнуващо за мен да го оставя за известно време."

Ди Феличе, който е учил мода в La Cambre в Брюксел, си спомня как е израснал в Белгия, където истински модни списания се намират трудно. "Жан Пол беше единствената фигура, която беше известна в родния ми град. Той беше по телевизията; всеки използваше неговите парфюми. Той напълно промени модата и я предостави на по-широка публика."

Ди Феличе ще представи първата си колекция за Jean Paul Gaultier по време на Седмицата на модата в Париж, която е планирана да се проведе между 24 и 27 юни.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA