Седмица на модата: Жан-Пол Готие и Симон Роша заложиха на изяществото

Изненадата дойде от емблематичния конусовиден сутиен, който Готие направи за Мадона през 90-те.

Ася Иванова
Ася Иванова 25 януари 2024

Фотография: Profimedia

Седмицата на висшата мода в Париж представи дългоочакваното сътрудничество между Жан-Пол Готие и Симон Роша.

Бални рокли без гръб, изящни творения от тюл, рокли с драматични силуети, както и изобилие от панделки, пяна, перли и цветя, съчетани с вдъхновени от моряците аксесоари, корсети, използвани като връхна дреха, както и емблематичния конусовиден сутиен на Gaultier - всичко това можеше да бъде видяно в новата колекция haute couture за пролет/лято 2024 на лейбъла Jean-Paul Gautier.

"Това, което наистина научих от опита с висшата мода, е да забавя темпото, което беше невероятно, тъй като всичко е толкова бързо", каза Роша през декември. "Това са големи колекции – аз правя дамски и мъжки – така че се движа със 100 мили в минута. Това, което е удивително в правенето на висша мода, е забавянето и нулирането, по отношение на физическата скорост, защото всичко се прави на ръка, но след това и психическото нулиране от гледна точка на дизайна беше невероятно."

За почитателите на творчеството както на Роша, така и на Готие, тази колекция без съмнение ще бъде възприета като изключителен успех, а ние ви даваме голяма порция с изящни модели в галерията горе!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA