Ода за поло тениската, чиято история датира от 1979 г. до днес

Пролетта на Tommy Hilfiger идва с preppy класиката и любимите ни вечни модели.

Ася Иванова
Ася Иванова 24 април 2024

Колекцията на Tommy Hilfiger ни напомня за емблематичната поло тениска - основен елемент на стила preppy, който е особено характерен за този сезон.

Историята на този класиски модел е дълга и датира от 1979 година до днес. Със своята спортна визия, полото е претърпяло редица метаморфози през годините като днес то е носено от различни субкултури и поколения, независимо дали са у дома, в офиса или на игрището. От своето основаване през 1985 година полото е в основата на униформата на Tommy Hilfiger. Но от къде идва вдъхновението?

tommy hilfiger

Preppy наследство

Основателят на едноименната марка - Томи Хилфигър, е израснал в Елмира, малък град в щата Ню Йорк, държащ на класическия американски стил. "Винаги съм харесвал preppy естетиката, дрехите, носени от моряците, колежаните и спортистите. Исках да взема тези вече познати вечни елементи и да им придам по-семпло излъчване, адаптирайки ги за времената", споделя Хилфигър. 

Tommy Hilfiger пролет-лято 2024

Неговият път започва през лятото на 1968-ма година, когато купува 20 чифта широки дънки и започва да ги продава от багажника на своя Volkswagen Beetle. По-късно той отваря свой собствен магазин, наречен People’s Place, където продава дрехи, тамян и винилови плочи – свидетелство за развиващите се вкусове и влиянието на музиката и поп културата върху стила му. Когато лансира своята едноименна марка Tommy Hilfiger, той се връща към своето preppy наследство, използвайки поло тениската, чино панталоните и ризата като свое платно за изявления.

Tommy Hilfiger пролет-лято 2024

Повлиян от преживените бурни културни години на века, хипи движенията, както и от любовта му към рок изпълнители като The Rolling Stones и Джими Хендрикс, творческата визия на Томи съчетава в себе си музика и поп култура. От създаването на Tommy Hilfiger през 1985 г. до днес марката демонстрира непрестанно своята способност да претворява класически силуети за модерните времена, без да забравя своите корени.

Tommy Hilfiger пролет-лято 2024

Класика и до днес

Полото е американска класика, която се превръща в любима дреха и това продължава и до днес. То е подходящо както за ежедневието, така и за част от вечерното облекло. Емблематичната поло тениска излиза извън рамката и преобръщането на традициите с нов облик, съобразен със съвременните технологии и разбирания. Полото съществува във всякакви вариации - поло тениска с къс, дълъг или без ръкав, както и под формата на рокля. Именно роклята се превръща в любим за дамите модел заради естетиката и комфорта, които носи на своята притежателка. Тя е много лесна за обличане и за стилизиране.

Поло тениската смело може да се комбинира с поли и панталони. Този сезон поло моделите на Tommy Hilfiger се предлагат в емблематичните за бранда цветове червено, бяло и синьо, както и в краски, вдъхновени от Ivy League.

tommy hilfiger

От нови цветове до по-ефирни кройки, от Tommy  Hilfiger преобразяват своето поло за всеки сезон. В първите години на бранда субкултури като хип-хоп и хипи са източник на вдъхновение за тях със своите оувърсайз кройки и смели щампи. След това Tommy Hilfiger лансира поло модели, сякаш взети от пистите на Formula 1, баскетболния корт и кея, придавайки на модела по-спортно излъчване.

Ще откриете пролетната колекция на Tommy Hilfiger в магазините на марката в The Mall, Serdika Center и Paradise Center, както и на tommy.com

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA