Balenciaga: очаквай неочакваното

Модният лейбъл показа как ще изглежда стрийт стила през есенно-зимния сезон.

Ася Иванова
Ася Иванова 28 юни 2024

Фотография: Profimedia

По време на продължаващата Седмица на модата в Париж, Balenciaga представи новата си есенно-зимна колекция за 2024 и 2025 г.

На това шоу марката представи най-новите тенденции и стилове за предстоящия сезон, някои от които ни оставиха без думи. На модния подиум бяха показани луксозните елементи на тази необичайна колекция, която е предназначена за най-взискателните модни критици от цял ​​свят.

В колекцията можем да видим XXL пухено яке, пончо на хоризонтални ивици в нюанси на зелено, розово и сиво, суичър с щампа с марковия подпис на грузинския дизайнер Демна, който е творческият директор на испанската луксозна модна верига от 2015 година. "Тази колекция е почит към модните правилата на контракултурата", казва дизайнерът.

Дълго кожено палто, запазената марка на испанския моден дизайнер Кристобал Баленсиага, което оцеля след промяната в стила, бешe последвано от рокля с множество колани - повтаряща се конструкция през сезона. Щрихите на фуксия в роклите или косата придаваха почти манга окраска на огромните силуети, често облечени в черно. Последното произведение беше рокля, подобна на смачкана топка от плат, изработена от 47 метра черен найлон, "която съществува само за времето на модното ревю", се казва в съобщение на Balenciaga.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA