Звукът на лятото с Биляна Славейкова-Бибонс

11 юли 2024

 Фотография: Answear

ОЧАКВАМЕ С ОГРОМНО ВЪЛНЕНИЕ ГОЛЯМОТО ОТКРИВАНЕ НА ЛЕТНИЯ ФЕСТИВАЛЕН СЕЗОН, а сърцето ни бие с няколко такта по-бързо заради най-новата фестивална колекция WE ARE ONE SOUND на Answear.LAB, която интерпретира еуфорията от дългите дни, вечери и съпътстващата ги модна свобода.

ANSWEAR.LAB

Музиката, особено музиката на живо, винаги носи споделени емоционални преживявания и чиста радост. Фестивалният стил пък е начин да изразим индивидуалност, страст и смелост, експериментирайки с вечните теми, но в по-различна обстановка. WE ARE ONE SOUND буквално е мястото, на което Дивият запад и екзотиката на океана и тропическото сафари се срещат. Получава се експлозия от материи, силуети, принтове и цветове – и всички те символизират свободата.

ANSWEAR.LAB

Нямаше начин да не се допитаме до една от най-емблематичните парти диви – Биляна Славейкова-Бибонс, която ни сподели летните си планове, тайните на фестивалната мода и любимите модели от лимитираната колекция на Answear.LAB, с които ще танцува на фона на топлите залези и ще посреща спиращите дъха изгреви.

 БИЛЯНА СЛАВЕЙКОВА-БИБОНС

Биляна Славейкова - Бибонс за Answear

Фотография: Даниела Йорданова

Биляна е създател на съдържание (хей, @bibons!) и, както се шегува, "фестивална краличка", която можеш да видиш облечена във всичко – от бюстие от пера, през роботски PVC костюм, до латексов catsuit. Бихме казали, че никога не знаеш какъв ще е следващият ù фестивален аутфит, но в случая знаем, защото вече е подбрала няколко фаворита от фестивалната колекция WE ARE ONE SOUND на Answear.LAB

Кои са събитията и фестивалите, които ще посетиш това лято? 

Тази година ще започна фестивалното си лято с Ritual Gatherings в средата на юли на нос Акра (супер уникална и слабо позната локация до Черноморец) и планирам да го завърша с Burning Man в края на август в Щатите. Двете ми носят много различни вибрации - едното е най-близкият до сърцето ми фестивал - за Ritual Gatherings обичаме да казваме, че там непознати стават приятели, а приятелите стават семейство - и наистина има някаква такава магия, не мога да я обясня. Burning Man пък ми е абсолютното бягство от дефолтната реалност и възможност да се почувствам извън този вортекс, който ни засмуква в ежедневието - първият ми Burn се усещаше като видео игра - тотално не можех да повярвам, че това около мен е истинско; на втория все едно се бях прибрала "вкъщи”, на познато и хубаво; нямам търпение да видя какво ще ми даде третият.

answear

Какви визии си избрала от фестивалната колекция WE ARE ONE SOUND на Answear.LAB за тях?

WE ARE ONE SOUND на Answear.LAB е супер както за хора, които са по-обрани с фестивалните си аутфити, както и за такива, които нямат против да са по-смели, странни, да привличат внимание, или да покажат малко кожа. По традиция винаги се залепям за мрежи и в случая се влюбих в бялата плетена рокля - нямам проблем с малко голота - затова както се шегувам - този аутфит е възможен благодарение на изолирбандът от местната железария - и все пак, ако "хиксчетата" са извън комфортната зона на някого - винаги може да сложите и горнище на бански. Типично посрещам изгреви, а не обичам да ми е студено и въобще такива баналности да ми развалят преживяването - затова oversized яке (мисля, че взех това в XL размер) е нещо, което винаги имам. Много може да се играе с WE ARE ONE SOUND колекцията - коланите могат да се използват като бюстиета, а шаловете да станат scarftop - 90s Гластънбъри модата е тук и ако ви трябва вдъхновениен - всяка визия на Кейт Мос на английския фестивал в онези години е иконична - само сменяме гумените ботуши (ей затова не обичам фестивали в UK) с каубойски. Генерално каубойските ботуши (вижте високите черни в WE ARE ONE SOUND) не са ме подвели на никакъв терен - от градски, през полета и гори до пустини и плажове.

answear - продукти

Не бих казала, че има кой знае какви тенденции във фестивалната мода - по-скоро всеки фестивал има специфичен вайб, за който много можем да говорим - така например това, което ще носим за Коачела (повече блясък, брокат, пайети, хипи и cowgirl елементи) не е това, което бихме носили на Burning Man (там пайетите, например, се класират като нещо, което в бърнърската кълтура се нарича Moop (matter out of place) и на тях се гледа като на пластмаса, която би замърсила средата, ако падне от аутфита - не е готино). За мен типичният фит за Burn е по-секси и футуристичен, или пък, ако искаш да хванеш различна посока - повече Dune.

Звукът на лятото с Биляна Славейкова-Бибонс

Как избираш аутфитите си за фестивали. Изграждаш ли си някакъв предварителен образ или решението е спонтанно?

Вече имам доста богат фестивален гардероб и гледам да преизползвам елементите му в различни комбинации като обрано добавям нови, когато си харесам нещо, което си представям да нося повече от веднъж. Намерила съм в какво се чувствам добре и какво ми отива - в моя случай, например, това не са крайно бохо и момичешки аутфити с цветя, въпреки че ужасно ги харесвам на други, по-нежни жени - някак винаги повече ми пасват комбинации, които са по-edgy, по-андрогенни, космически и дори леко роботски визии - веднъж на Burn-а ми казаха, че съм като AI генерирана - приех го като комплимент (смее се).

answear - продукти

Какви са предизвикателствата пред избора на аутфити за летни събития на открито?

Предизвикателството всеки път е да избалансираш това да ти е удобно (все пак си там да се забавляваш) и да изглеждаш така, както искаш да изглеждаш. Като човек, който обича малко екстра височина - винаги гледам да съм на платформа или с каубойски ботуш на дебел ток - ниски отворени обувки - по-скоро не бих. Ако фитът ми е черен, бих си играла с микс от материи. Алтернативно, на черен фит - ботушите ми ще са златни, например, и ще съм прекалила с бижутата, ама като казвам прекалила, имам предвид… много прекалила.

ANSWEAR.LAB - продукти

Генерално отговорът на колебания от типа "тези или тези бижута" винаги е - "всичките". Виждам фестивалите не като риск да предобрим, а като страхотен шанс да го направим и да е ОК. Иначе, избягвам спарващи материи - тюл, например - и наблягам на мешове, мрежи, широки плетки. Ако има такова нещо като "капсулен фестивален гардероб" - то той трябва да включва бански за база, рокля мрежа или меш, кимона, каубойски ботуши и шапка. Оттам нататък само надграждаш.

Лимитираната колекция WE ARE ONE SOUND е налична на аnswear.bg

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA